hrieps-ruben-oreel
hrieps-ruben-oreel

Alleen nog 18-plussers welkom op Hrieps

Door: Eugene de Kok Cultuur

GRIJPSKERKE - Op het festival Hrieps mogen voortaan alleen nog bezoekers komen die ouder zijn dan achttien jaar.

De organisatie zegt op haar website dat ze de keuze ‘met pijn in het hart’ maakt, maar dat ze niet anders kan. “Wetgeving en handhaving zorgen ervoor dat we dit moeten doen voor het voortbestaan van het evenement.”

Vanaf de komende editie, die plaatsvindt op zaterdag 11 mei volgend jaar, wordt bij de kassa bij twijfel gevraagd om een ID-bewijs. Als bezoekers jonger zijn dan achttien jaar krijgen ze geen toegang tot het festivalterrein.

Jubileum

Hrieps is volgend jaar toe aan zijn 25e editie. Op het festival in Grijpskerke komen jaarlijks duizenden mensen af. De voorverkoop begint zaterdag 3 november om 10.00 uur.

De dag ervoor is er in Schuttershof in Middelburg een preparty. Daar wordt de line-up voor de jubileumeditie bekend gemaakt.

Stik Hewoon

Bands die op het feestje optreden zijn Resolve, Stik Hewoon, Surrender, Bandover, Raiders of the Lost Rock en Over the Edge. De 250 bezoekers van het feestje mogen ook per persoon twee kaarten kopen. Kaarten voor de pre-party zijn uitsluitend verkrijgbaar bij de BD-Store in Middelburg vanaf zaterdag 29 september. FOTO RUBEN OREEL



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief