De vrijwilligers zetten hun schouders onder een goedlopend Podium De Piek.
De vrijwilligers zetten hun schouders onder een goedlopend Podium De Piek. (Foto: Britta Janssen)

Podium De Piek start met inloopmiddag zondag

VLISSINGEN - De nieuwe Stichting Podium De Piek Vlissingen houdt zondag haar eerste activiteit voor het publiek: een inloop voor wie belangstelling heeft om vrijwilliger te worden. “We hebben een jaar de tijd om te bewijzen dat De Piek bestaansrecht heeft, maar we kunnen het niet alleen”, zegt stichtingsvoorzitter Kevin van Gorkom.


Door de gemeentelijke bezuinigingen dreigt De Piek te moeten sluiten. De stichting wil aantonen dat het podium aan de Hellebardierstraat levensvatbaar is met een nieuwe opzet van een bredere programmering en meer kunstvormen, samenwerking, educatie en inzet van vele vrijwilligers. Ze krijgt hiervoor een jaar de tijd van de gemeente Vlissingen. “We hebben nu zo’n dertig vrijwilligers en we hebben er nog vele extra nodig”, vertelt stichtingssecretaris Henk Postma. Horeca, communicatie, programmering, onderhoud, de handen zijn op allerlei vlakken nodig. De stichting roept dan ook iedereen met een hart voor De Piek op om zondag tussen 14.00 en 17.00 uur het podium te bezoeken om te bekijken hoe ze een steentje kunnen bijdragen.

Website

De stichting lanceerde dinsdag de vernieuwde website met nieuw logo voor het podium. Hier komt meer informatie beschikbaar over de activiteiten in het podium. Zo is er woensdagavond 31 oktober een jamsessie zoals vanouds. Die blijven ook in de nieuwe opzet plaatsvinden op de laatste woensdagavond van de maand.

Benefietoptredens

Vanaf november komen er educatieve activiteiten, zoals muzieklessen. Ook hoopt de stichting enkele benefietoptredens te organiseren waarbij artiesten belangeloos optreden voor De Piek. “De animo hiervoor is groot”, aldus Van Gorkom. “We zijn in gesprek met verschillende muzikanten uit de Zeeuwse popcultuurscene.”

Het moet volgens de stichting ook lukken om nieuwe vrijwilligers te werven. “We merken dat mensen hart hebben voor De Piek en zich ervoor willen inzetten”, zegt Van Gorkom.

Bluesroute

Vanaf december hoopt De Piek een seizoensprogrammering te kunnen aanbieden, met wekelijks minimaal een optreden. Zo haakt het podium op vrijdag 7 december aan bij de Bluesroute Vlissingen.

Klik hier om naar de nieuwe website te gaan. 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714918470&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/middelburg&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief