mariniers-bo-large
mariniers-bo-large

Criticaster verhuizing marinierskazerne komt kijken in Vlissingen

VLISSINGEN - Tweede Kamerlid Isabelle Diks van GroenLinks komt maandag (15 oktober) naar Vlissingen.


Ze laat zich daar bijpraten over de marinierskazerne. Diks heeft zich de laatste maanden een fel tegenstander getoond van de verhuizing van de kazerne van Doorn naar Vlissingen. De GroenLinks-politica heeft meerdere keren vragen gesteld over nut en noodzaak van de verhuizing.

Stadskantoor

Het Tweede Kamerlid, die op uitnodiging van haar partijgenoten naar Vlissingen komt, wordt op het stadskantoor aan de Paul Krugerstraat ontvangen. Wethouder John de Jonge van de gemeente Vlissingen neemt haar vervolgens mee naar de beoogde locatie voor de kazerne. Het college van burgemeester en wethouders hoopt duidelijkheid te schetsen over het belang van de kazerne voor Vlissingen. “En we willen de potentie van het gebied laten zien”, zegt De Jonge’s collega Albert Vader.

Teleurgesteld

De laatste is teleurgesteld over het besluit van staatssecretaris Barbara Visser om de voorbereidende werkzaamheden en gesprekken over de aanbesteding met drie maanden op te schorten. Visser heeft dat vorige week in een brief laten weten aan de Tweede Kamer. “Ik snap het wel”, aldus Vader. “Ze wil alles zorgvuldig doen.”

Onomkeerbaar

Visser gaat eerst in gesprek met de mariniers over hun wensen voor de kazerne en het debat in de Tweede Kamer aan. Pas daarna neemt ze onomkeerbare besluiten. Het uitstel duurt zeker tot 1 januari. “Er is geen sprake van afstel. Dat is er niet aan de hand. Het gesprek met de mariniers gaat over de zogenaamde 60-puntenlijst, zaken die sowieso in de kazerne moeten komen of nog niet zijn geregeld. Op de lijst komt Vlissingen niet voor. Uiteindelijk verwacht ik dat de Tweede Kamer zich aan het eerder genomen besluit houdt en dat de kazerne naar Vlissingen verhuist, zij het met veel aandacht voor het sociale aspect.” 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714918470&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/middelburg&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief