Foto:

Veere gaat papier gescheiden inzamelen op vakantieparken

ZOUTELANDE - De gemeente Veere wil een proef doen met het gescheiden inzamelen van papier op de vakantieparken Kustlicht I en Duinpark in Zoutelande.


Net als andere gemeenten wil Veere het aantal kilo’s restafval per inwoner sterk terugdringen voor 2020. In dat kader voert ze een paar pilots uit. Eentje is het gescheiden inzamelen van papier op vakantieparken.

Veere denkt dat goede voorzieningen ervoor zorgen dat mensen meer afval scheiden. Ze investeert daarom ruim 9800 euro in nieuwe verzamelcontainers voor papier. Ze komen te staan naast de al aanwezige containers voor glas en plastic te staan op Kustlicht I en Duinpark.

Verbranden

Door meer gescheiden in te zamelen denkt Veere op termijn geld te besparen. Gemeenten betalen namelijk voor het aantal kilo’s afval dat ze laten verbranden. Veere laat nieuwsbrieven verspreiden onder de toeristen op beide parken in Zoutelande. De uitleg over het scheiden staat er zowel in het Nederlands als Duits op.  
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714918470&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/middelburg&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

Vacatures

Logistiek medewerker

Oud-Gastel

Beheerder

Waalwijk

Robotoperators

Tholen

Verzorgende (Thuiszorg)

Middelburg

Instructeur Infra Elektrotechniek

Regio Midden Zeeland en Tholen

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief