Afbeelding
Foto: Nederland Schoon

Drie Veerse centra maken kans op titel schoonste winkelgebied van Nederland

Door: Eugene de Kok Algemeen

DOMBURG - Maar liefst drie plaatsen in de gemeente Veere dingen mee naar de titel van ‘schoonste winkelgebied van Nederland’.

Er zijn in totaal tien kanshebbers.

Naast de centra van Domburg, Oostkapelle en Veere zijn Almere, Bathmen, Brouwhorst, de Glacisweg in Maastricht, Voorburg, De Wijk in De Wolden en Zuidwolde genomineerd. Organisator Nederland Schoon maakt op dinsdag 30 oktober bekend welk winkelcentrum heeft gewonnen.

Onderzoek

581 Nederlandse winkelgebieden uit 125 gemeenten zijn in het kader van de wedstrijd onderzocht. Alle Veerse centra doen voor het eerst mee aan de verkiezing. Bezoekers van het centrum in Oostkapelle zijn te spreken over het gebied en vinden dat er voldoende afvalbakken staan. Domburg scoort volgens de jury hoog op de inrichting. Mensen zijn tevreden over de hoeveelheid groen, de bestrating en ze bewonderen de gebouwen.

Vandalisme

Ook in Veere zijn bezoekers onder de indruk van de architectuur. Bezoekers zeggen dat ze geen sporen van vandalisme zien, maar wel veel groen.

Het is pas de tweede keer dat er van één gemeente meer dan twee winkelgebieden zijn genomineerd. Het is de zesde keer dat de wedstrijd wordt georganiseerd. Volgens Nederland Schoon trekt een schoon centrum meer gasten.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief