Afbeelding
Foto: Beeldbank Middelburg

Vraagtekens PvdA-fracties bij huisvesting waterschap en gemeente Middelburg

Door: Eugene de Kok Algemeen

MIDDELBURG - De PvdA-fracties in de algemene vergadering van Waterschap Scheldestromen en de gemeenteraad van Middelburg hebben tegelijkertijd vragen gesteld over de kantoren van beide organisaties.

De gemeente en het waterschap hebben twee jaar geleden onderzoek gedaan om samen verder te gaan in het waterschapskantoor aan de Kanaalweg in Middelburg.

Uit dat onderzoek bleek echter dat zo’n verhuizing om meerdere redenen lastig is en te weinig zou opleveren. “Ondanks het onderzoek bestaan er misschien toch nog mogelijkheden tot samenwerking”, schrijven Tom Lievense en Maarten Rossen van de waterschapsfractie in vragen aan het algemeen bestuur.

Installatie

Zij vragen onder meer naar de kosten van het vervangen van de gezamenlijke energie-installatie van het schap en gemeente. Het contract hiervoor loopt volgend jaar af. Het waterschap moet dan net als de gemeente iets nieuws aanschaffen.

Bezetting

Verder is de Zeeuwse Brussel-Straatsburg-constructie de PvdA een doorn in het oog. Het waterschap heeft twee kantoren, in Terneuzen en Middelburg. Lievense en Rossen willen de dagelijkse bezetting van beide kantoren weten en welke voordelen het voor afdelingen biedt om vanuit Terneuzen te werken. “We hebben gehoord dat flexibele werkplekken ertoe leiden dat een deel van de medewerkers van afdelingen in Terneuzen hun werkzaamheden vanuit het kantoor in Middelburg verricht.”

Tot slot vraagt het tweetal naar de overcapaciteit van beide kantoren en de daarmee samenhangende kosten.

Marktprijs

Gemeenteraadslid Jeroen Louws vraagt aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Middelburg naar de bezetting van het stadskantoor, zowel nu als in de afgelopen vijf jaar, de (mogelijke) huurders en de gevolgen van het invoeren van het nieuwe werken voor de bezettingsgraad.

Ook wijst hij er net als zijn collega’s van het waterschap op dat die organisatie een deel van haar ruimten onder de marktprijs verhuurt om leegstand in het pand te voorkomen. Louws denkt dat er goede redenen zijn om een samengaan nogmaals te onderzoeken.   



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief