Afbeelding
Foto: Pieter Slagboom

Tweede Vleeshal Kunstprijs voor Pieter Slagboom

Door: Eugene de Kok Cultuur

MIDDELBURG - De in Valkenisse geboren kunstenaar Pieter Slagboom krijgt de Vleeshal Kunstprijs.

Het is de tweede keer dat de prijs wordt uitgereikt. In 2013 ging hij naar Liesbeth Labeur. Met de prijs wil de Vleeshal kunstenaars uit Middelburg en omgeving ondersteunen in hun artistieke ontwikkeling.

Een commissie selecteerde uit alle inzendingen zeven kunstenaars voor een studiobezoek: Annemiek Wolse, Giel Louws, Hans Overvliet, Marenne Welten, Nanda Runge, Ramon de Nennie en Pieter Slagboom.

Curator Julia Geerlings legde de bezoeken af. Zij is een onafhankelijk curator en schrijver voor onder meer Metropolis M en werkt vanuit Amsterdam en Parijs.

Absurd

Zij riep Slagboom uit tot winnaar. “Ik ben gegrepen door zijn mysterieuze en absurdistische werk”, zegt zij in een reactie. “Slagbooms potloodtekeningen verbeelden zijn innerlijke wereld. Ze zijn gevuld met persoonlijke symbolen en refereren naar de grote thema’s van het leven.”

Expositie

Slagboom gaat in overleg met Geerlings toewerken naar een expositie in de Vleeshal eind volgend jaar. Hij heeft eerder tentoonstellingen gehad in onder meer Spaceburo Antwerpen, Bytheway Projects Amsterdam, Stedelijk Museum Schiedam en Krammig en Pepper Contemporary Berlijn.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief