Afbeelding
Foto: Gemeente Middelburg

Herinrichting Molenwaterpark wordt zichtbaar

Door: Britta Janssen Algemeen

MIDDELBURG - De gemeente Middelburg houdt dinsdag een officieel startmoment voor de herinrichting van het Molenwatergebied in de binnenstad van Middelburg.

De Middelburgse wethouder Johan Aalberts komt dinsdag samen met omwonenden en leden van de werkgroep voor de herinrichting van het Molenwatergebied bijeen bij de muziektent. Om 15.30 uur verricht Aalberts hier de starthandeling.

Vijver

Tijdens de startbijeenkomst wordt ook de artist impressie van het herinrichtingsplan onthuld. Vervolgens gaat de eerste spade de grond in voor de vijver van het stadspark.

Omwonenden

32 omwonenden en betrokkenen hebben zich gebogen over de inrichting van het park en de parkeerplaatsen daaromheen, onder leiding van landschapsarchitecten van Bosch Slabbers. Daarnaast hebben omwonenden van de Stadsschouwburg Middelburg, de Johan Huizingalaan en Mattheus Smallegangehof meegedacht.

In het gebied komen extra parkeerplaatsen, zowel voor omwonenden als bezoekers van de schouwburg. Daarnaast blijft er ruimte voor groen en komt er een aantal plekken waar regenwater kan worden opgevangen.

Miniatuur

De herinrichting van het Molenwaterpark staat op de agenda sinds Miniatuur Walcheren er ruim tien jaar geleden vertrok. Eerst zou de schouwburg in het park komen, maar dat plan bleek niet haalbaar.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief