Afbeelding
Foto: Edwin Mijnsbergen

Veel activiteiten in Middelburgs griezelweekend

Door: Britta Janssen Algemeen

MIDDELBURG - Vlissingen heeft in het Halloween-weekend met The Meltdown een horrorevenement van formaat, maar Middelburg laat zich ook niet onbetuigd. Zo is er vrijdagavond de Halloween-run en zaterdag de N8vdN8, het grootste duistere evenement in Zeeland.

 

Voor vrijdag organiseert hardloopgroep Runderground de derde editie van de Halloween-run. Volgens initiatiefnemer Martijn de Vries heeft het sportieve griezelelement nog meer te bieden dan in voorgaande jaren. Naast een wandeltocht en twee verschillende hardloopparcoursen is er nu bijvoorbeeld ook een kidsrun van twee kilometer in de binnenstad.

Verrassend

De Halloween-run voert langs verrassende plekjes in Middelburg, zoals het laantje langs de achtertuinen van bewoners van Juvent in Nieuw-Middelburg, dat normaal gesproken niet toegankelijk is voor het publiek. De start en finish van de run zijn bij Café Tympaan aan de Markt in Middelburg. Daar wordt na afloop ook een Halloween-feest gehouden. Deelnemers kunnen zich inschrijven via https://inschrijven.nl.

N8vdN8

Op zaterdavond (27 oktober) doet Middelburg zoals ieder jaar weer het licht uit, tijdens de Nacht van de Nacht (N8vdN8). Dit is een jaarlijks terugkerend evenement op de laatste zaterdag van oktober, georganiseerd door de Nederlandse Natuur- en Milieufederaties. Op honderden plaatsen in Nederland worden activiteiten georganiseerd die de schoonheid van echte duisternis benadrukken. De N8vdN8 wil mensen bewust maken van lichtvervuiling en van de mogelijkheden om deze vorm van vervuiling terug te dringen. Traditioneel wordt de N8vdN8 gehouden in de nacht waarbij de wintertijd ingaat.

Spektakel

Middelburg staat erom bekend flink uit te pakken met activiteiten en spektakel in het centrum, tijdens de N8vdN8. Alle lichten worden gedoofd in het centrumgebied, in de horeca kan in de duisternis getafeld en gedanst worden, en overal zijn artiesten aan het werk. Programmeur Hans Notebaart: “We hebben dit jaar vijfenzestig acts, verspreid over zevenentwintig locaties, van Kloveniersdoelen tot Damplein. Dit jaar doet ook de Gravenstraat mee. Alle acts zijn de moeite waard maar een paar van de acts mag je écht niet missen, zoals het optreden van flamencogitarist Maurice Leenaars in de kloostergangen van de Abdij en het spektakel van de Lange Jan. Reken maar dat die dit jaar van zich zal laten horen, in het donker. Het volledige, gratis programma is ook te vinden op www.nachtvandenachtmiddelburg.nl.

Muziek

Ook liefhebbers van muziek uit de jaren 60 komen dit weekend aan hun trekken. In de Spot spelen vrijdag Animals & Friends + JP DeKlerk, zaterdagavond Fairport Convention en op zondagmiddag Sixties Revolution. Animals and Friends bestaat uit John Steel (The Animals) samen met Mick Gallagher (The Blockheads), Danny Handley en Roberto Ruiz. The Animals hebben de top weten te bereiken met minstens twintig top-10 hits in de jaren 60. Fairport Convention is één van de meest legendarische folkrockbands in de Europese muziekgeschiedenis. De band werd in 1967 opgericht en wordt gezien als de grondlegger van nieuwe folkbenaderingen en als leverancier van spraakmakende folkmuzikanten onder wie, Iain Matthews & Southern Comfort, Sandy Denny, Steeleye Span, Trader Horne, Ashley Hutchings, Richard Thompson, Fotheringay, Dave Swarbrick, John Kirkpatrick en nog vele anderen. Sixties Revolution is een Middelburgse coverband die muziek speelt uit zowel de vroege als de late jaren 60. Het optreden begint zondagmiddag om 15.30 uur.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief