02-zeeuws-archief-lp-large
02-zeeuws-archief-lp-large

Zeeuws Archief zet de deuren open voor publiek

MIDDELBURG - Het Zeeuws Archief zet zaterdag 3 november de deuren open voor publiek.


Tijdens de open dag is er van 9.00 uur tot 17.00 uur van alles te doen.

Schrijver Carolijn Visser geeft de lezing ‘Dossier 725’ over haar onderzoek voor haar veelgeprezen en bekroonde boek ‘Selma. Aan Hitler ontsnapt, gevangene van Mao’. Ook zijn er lezingen van Ilja Mostert over herberg het Prinsenwapen in Oostkapelle en van Willem van den Broeke over dorst en drinkgewoonten in Zeeland.

Gidsen

Bezoekers kunnen onder begeleiding van gidsen Toon Franken en Edwin Mijnsbergen ook een rondje door de stad maken. Daarnaast geven vrijwilligers van het Genealogisch Centrum Zeeland toelichting op hun werk en over beroepen zoals wijnhandelaren en botteliers, die ze tijdens hun onderzoek vaak tegenkomen. Zij staan in de studiezaal vlakbij de stands die deelnemen aan de genealogiedag van computerclub HCC.

Bier

Tijdens de open dag viert de stichting Vrienden van het Zeeuws Archief haar 25-jarig bestaan. Vrienden krijgen bij de zogenaamde vriendentafel een fles Zeeuws Archiefbier cadeau.


  
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714918470&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/middelburg&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief