De studentenappartementen zijn voorzien langs het spoor bij het treinstation van Middelburg.
De studentenappartementen zijn voorzien langs het spoor bij het treinstation van Middelburg. (Foto: Gemeente Middelburg)

Inloopavond over studentenhuisvesting Kanaalweg

MIDDELBURG - In het Middelburgse stadskantoor vindt woensdagavond 12 december een informatiemarkt plaats over de studentenhuisvesting aan de Kanaalweg in Middelburg. Hier kunnen omwonenden zich laten informeren over het nieuwbouwplan.
 


Woningcorporatie Woongoed Middelburg wil in 2021 119 studentenwoningen realiseren aan de Kanaalweg. De appartementen komen in drie gebouwen.

Verhuizing

Woongoed speelt met de extra woonruimte in op de verhuizing van een aantal opleidingen van de HZ University of Applied Sciences van Vlissingen naar Middelburg.

Hinder

De gemeente Middelburg start binnenkort de bestemmingsplanprocedure voor de bouw van het complex langs de spoorlijn. D66 Middelburg heeft het college van burgemeester en wethouders schriftelijke vragen gesteld over de beoogde locatie. De partij vreest dat de bouw te dicht op het spoor is voorzien en er daardoor geluids- en trillingshinder kan ontstaan.

In zijn vragen wijst D66-fractievoorzitter Rob van Eijkelenburg op de oproep van Prorail-directeur Pier Eringa om niet te dicht langs het spoor te bouwen. Woningen bij het spoor moeten volgens hem aan bepaalde eisen voldoen. Van Eijkelenburg wil weten of die eisen ook voor de nieuwbouw aan de Kanaalweg gesteld zijn.

Herinrichting

Tijdens de informatiemarkt in december in de raadszaal van het stadskantoor kunnen omwonenden zich tussen 19.00 en 20.30 uur laten informeren over het bouwplan. Vertegenwoordigers van Woongoed Middelburg, gemeente Middelburg, Rothuizen Architecten Stedenbouwkundigen en de HZ University of Applied Sciences staan de omwonenden te woord. Het ontwerp van het complex is te zien en de herinrichting van de Kanaalweg komt aan bod. Ook kunnen de bezoekers vragen stellen over de procedure en planning voor de bouw.
  
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714918470&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/middelburg&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief