De bestrating van de Pottenbakkerssingel wordt de komende twee weten aangepakt.
De bestrating van de Pottenbakkerssingel wordt de komende twee weten aangepakt.

‘College blunderde met tegels Pottenbakkerssingel’

Door: Britta Janssen Algemeen

MIDDELBURG - Het vervangen van de gladde tegels in de vorig jaar heringerichte Pottenbakkerssingel in Middelburg kost de gemeente Middelburg volgens de PvdA duizenden euro’s. De partij spreekt van een fiasco, op zowel het gebied van veiligheid als financiën. In schriftelijke vragen aan het college van burgemeester en wethouders wil de partij weten of er garantie zit op de huidige, ‘gevaarlijk gladde’ tegels.

In 2017 zijn er nieuwe zwarte en witte natuurstenen gelegd in de Pottenbakkerssingel. Na klachten dat de ondergrond glad zou zijn, liet de gemeente Middelburg de tegels onderzoeken. Vorige week meldde ze dat uit het onderzoek is gebleken dat de stenen aan de normen voldoen. Toch laat Middelburg de witte tegels maandag (19 november) vervangen.

Ongelukken

PvdA-gemeenteraadslid Mehmet Kavsitli wil weten of het college zich bewust is van de ‘gevaarlijke situatie die de kapotte, gladde bestrating oplevert voor bezoekers van de omliggende winkels en met name voor kinderen, ouderen en mensen met een beperking’. Hij vraagt of er ongelukken zijn gemeld bij de gemeente.

Miskoop

Ook wil het raadslid weten wat de natuurstenen en het vervangen ervan de gemeente kost. ‘Deelt het college de mening dat de natuurstenen een miskoop zijn en dat vervanging duizenden euro’s belastinggeld kost? Welke lering trekt het college hieruit?’

Garantie

Kavsitli vraagt of er garantie zit op de huidige stenen. ‘Wellicht kunnen de kosten voor de ontstane schade ergens verhaald worden?’
 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief