Afbeelding
Foto: Beeldenbank Middelburg/Aart van Belzen

Vier verdiepingen van stadskantoor Middelburg staan leeg

Door: Britta Janssen Algemeen

MIDDELBURG - Vier van de zestien kantoorverdiepingen van het stadskantoor van de gemeente Middelburg staan leeg. Dat meldt het college van burgemeester en wethouders na vragen van PvdA Middelburg.


Er werken zo’n 310 personen op het stadskantoor (exclusief verhuur), laten b&w weten op schriftelijke vragen van PvdA-gemeenteraadslid Jeroen Louws over de bezetting van het gemeentehuis.

KvK

Daarnaast werken er ongeveer tien personen van het Project Openbare Verlichting en waren er in 2017 circa 26 stagiaires. De Kamer van Koophandel (KvK) huurt een gedeelte van de centrale hal van het stadskantoor. Daar werken ongeveer tien personen. Daarmee is het stadskantoor volgens het college voor 75 procent bezet.

In de toekomst verwachten b&w niet meer, maar ook niet minder vierkante meters nodig te hebben door bijvoorbeeld flexibel werken.

Samengaan

Gesprekken met potentiële huurders hebben niet tot nieuwe huurovereenkomsten geleid, meldt het college. Ze stelt verder dat er geen aanleiding is om opnieuw te bekijken of de gemeente een pand kan delen met het naastgelegen waterschap Scheldestromen om te besparen op huisvestingskosten. ‘Vanwege financiële redenen is de verhuizing naar het waterschap niet doorgezet’, aldus b&w. ‘Deze situatie is ongewijzigd gebleven.’



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief