Afbeelding
Foto: Klazien Dijkhuizen

Gospelkoor Glorify viert 25-jarig bestaan met nieuwe cd en twee concerten

Door: Marijn Riemens algemeen

MIDDELBURG - Het is dit jaar 25 jaar geleden dat het christelijke gospelkoor Glorify uit Middelburg werd opgericht. Om dit jubileum te vieren, heeft het koor een speciale kerst-cd opgenomen. Deze wordt op vrijdag 30 november en zaterdag 1 december in de Zeeuwse Concertzaal in Middelburg door middel van twee concerten aan het publiek gepresenteerd.

Het album, dat de titel 'Peace on Earth' heeft gekregen, bestaat uit twaalf christelijke nummers met een gospel tintje. ''Bij ieder jubileum doen we iets bijzonders. Deze keer hebben we ervoor gekozen om een kerst-cd te maken'', legt pianiste Natalie uit. ''Met alle koorleden hebben we anderhalf jaar lang keihard aan dit project gewerkt. Iedereen kijkt er enorm naar uit om een aantal nummers van de nieuwe cd aan het publiek te laten horen.''

Burgemeester Harald Bergmann (vrijdag) en gedeputeerde Jo-Annes de Bat (zaterdag) hebben de eer om samen met de voorzitter van Glorify het album te onthullen. Naast de liederen die de zangers en zangeressen zingen, is er tijdens de optredens ook een speciale rol weggelegd voor de koorband en het samengestelde jeugdkoor 'Young Glorify'. ''Het worden twee unieke concerten'', aldus de pianiste.

Lief en leed

Door de jaren heen is Glorify een waar begrip geworden in Zeeland. Het gemengde koor telt momenteel ongeveer 50 leden, afkomstig uit bijna alle hoeken van de provincie. ''Glorify wil door middel van muziek de christelijke boodschap van Gods liefde aan andere mensen doorgeven. Dat staat centraal'', vertelt dirigente Elsa. ''We zijn daarnaast een hechte groep die lief en leed met elkaar deelt. Van het geven van concerten in het buitenland tot zingen tijdens de rouwdienst van een overleden koorlid. Glorify is eigenlijk één grote familie.'' Van de dirigente mag deze 'familie' nog groter worden. Iedere dinsdagavond repeteert het koor van 20.00 uur tot 22.00 uur in verenigingsgebouw 'De Arne' aan de Rademacherstraat 32 in Arnemuiden. ''We kunnen aanwas altijd goed gebruiken, dus schroom vooral niet om op dinsdag 15 januari tijdens onze open avond langs te komen.''

Kaarten

De jubileumconcerten beginnen zowel vrijdag als zaterdag om 19.30 uur. Kaarten kosten 10,00 euro per persoon en zijn te verkrijgen via de website van het koor. Wie ook de cd alvast wil aanschaffen, kan daarvoor op dezelfde site terecht. Meer informatie over gospelkoor Glorify is te vinden op www.gospelkoorglorify.nl of op de Facebookpagina 'Gospelkoor Glorify Middelburg'.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief