Afbeelding
Foto: Waterschap Scheldestromen

Herinrichting Middelburgseweg en Walcherseweg begint 14 januari

Door: Britta Janssen Algemeen

BUTTINGE - De herinrichting van de Middelburgseweg en Walcherseweg tussen Middelburg en Grijpskerke begint maandag 14 januari. Onder meer het verlagen van de maximumsnelheid en het verbreden van het fietspad moeten de route veiliger maken.

De werkzaamheden duren naar verwachting tot eind april. De maximumsnelheid wordt verlaagd van tachtig naar zestig kilometer per uur. In Buttinge wordt dit dertig kilometer per uur. Ook komt er nieuw asfalt en krijgen de kruisingen met de Poppendamseweg en Hogelandseweg verkeersvriendelijke plateaus om de snelheid van het verkeer te remmen.

Bomenkap

Langs de wegen staan volgens waterschap Scheldestromen zo’n honderdtwintig zieke bomen. ‘Die rooien we vanwege de verkeersveiligheid’, laat het schap weten. ‘De struiken dicht langs het fietspad snoeien we. We bekijken waar het mogelijk is om bomen en struiken terug te planten om het huidige wegbeeld te behouden.’

Buttinge

Ook wordt de kern Buttinge heringericht. Er komt nieuwe riolering te liggen en de oude drinkwaterleiding wordt vernieuwd. Ook wordt een drinkwaterleiding tussen Middelburg en de Hogelandseweg verwijderd, omdat die buiten gebruik is.

Elektriciteitsnet

DNWG (De Netwerkgroep) verzwaart op de route tussen Middelburg en Grijpskerke het elektriciteitsnet om het toekomstbestendig te maken. 'Door alle werkzaamheden te combineren, wordt eventuele overlast zo veel mogelijk beperkt', laat het waterschap weten. In dit project trekken Scheldestromen, DNWG en de gemeente Veere samen op.

Inloopbijeenkomst

Op maandag 17 december houden de samenwerkende partijen een inloopavond over het project. Tijdens de bijeenkomst komen bijvoorbeeld de fasering van de werkzaamheden en omleidingsroutes aan bod. Belangstellenden zijn tussen 19.00 en 21.00 uur welkom in Hof Poppendamme.
Klik hier voor meer informatie over de werkzaamheden.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief