De Winterfair in Arnemuiden is een sfeervolle braderie.
De Winterfair in Arnemuiden is een sfeervolle braderie. (Foto: Archieffoto: Annet Eekman)

Arnemuiden aangekleed in Dickens-stijl voor Winterfair

ARNEMUIDEN - De sfeervolle Winterfair in Arnemuiden staat voor de deur. Vrijdag (30 november) komen bezoekers tussen 15.00 en 21.00 uur helemaal in de stemming voor de feestdagen. Bij ruim dertig kramen is cadeau-inspiratie op te doen en zijn allerlei lekkernijen te proeven.De mooi aangeklede kramen zijn te vinden op het Marktplein en in de Langstraat. De Winterfair wordt versierd met onder meer kisten, netten en tonnen en er lopen in stijl uitgedoste personages uit de Dickens-verhalen rond.
Bij de ongeveer dertig stands is een breed assortiment aan artikelen beschikbaar. Ook zijn de winkels geopend. Met de aankomende feestdagen is de Winterfair in Arnemuiden een ideale plek om mooie cadeaus te kopen.

Lekkernijen
Om warm te blijven, delen leden van de Ondernemersvereniging Arnemuiden gratis erwtensoep uit op de Winterfair. En er is nog veel meer te proeven. Zo kunnen bezoekers genieten van glühwein, garnalen en oliebollen. Voor de Hervormde kerk roken zeven visrokers tong, die net van het schip komt. Deze verse vis verkopen de vissersmannen voor het goed doel.

Goede doelen
Er zijn meer goede doelen vertegenwoordigd op de Winterfair. Zij vertellen in hun stands meer over hun organisaties. Daarnaast zijn er stands van kerken en (sport)verenigingen.

Kunst
Kunst in lege panden is dit keer geen onderdeel van de Winterfair. Niet omdat verschillende kunstenaars aan het werk zien geen mooie aanvulling was op de markt, maar er zijn simpelweg geen lege winkelpanden beschikbaar. De ondernemersvereniging vindt het jammer dat ze de kunstenaars geen beschutte plek kan bieden om hun werk te exposeren, maar is blij dat er geen lege winkelpanden zijn.

Musea
Traditiegetrouw zijn het Museum Arnemuiden en Uusje van Eine ook te bezoeken tijdens de Winterfair. In het Uusje pellen en verkopen dames in klederdracht garnalen. In het aangrenzende museum is veel te zien en te leren over de geschiedenis van het vissersdorp.

Muziek
Op de jaarlijkse Winterfair in Arnemuiden mag live-muziek natuurlijk niet ontbreken. Ook dit keer zorgen de leden van Muziekvereniging Arnemuiden hiervoor. De aanwezigheid van de muziekvereniging heeft dit jaar een extra feestelijk tintje, want Muziekvereniging Arnemuiden bestaat 120 jaar. De muzikanten treden op tussen 19.00 en 20.00 uur. 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714918470&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/middelburg&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

Vacatures

Diverse vacatures

Middelharnis

pedagogisch medewerker m/v

Putte / Hoogerheide

Supervisior housekeeping

Middelburg

Monteur

Tholen

Diverse vacatures

Middelburg

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief