Afbeelding

Wereldlichtjesdag zondag in Goes en nu ook in Middelburg

Algemeen

MIDDELBURG/GOES - In de Goederenloods in Goes vindt zondag (9 december) een bijeenkomst plaats voor Wereldlichtjesdag. Voor het eerst is er ook een herdenking voor overleden kinderen in Middelburg.

Op Wereldlichtjesdag steken overal ter wereld mensen om 19.00 uur lokale tijd kaarsjes aan voor overleden kinderen. 'Zo gaat in 24 uur een golf van licht over de wereld', aldus de organisatie

Geliefd

Wereldlichtjesdag biedt iedereen de kans om stil te staan bij het overlijden van een geliefd kind. 'Of je nou de vader of moeder bent, broer of zus, opa of oma, of de juf, buurman, klasgenoot of kennis.' Ongeacht hoe lang geleden het kind is overleden of hoe oud het toen was, de herdenking is voor alle kinderen.

Herinnering

Tijdens de bijeenkomst in Goes mogen de nabestaanden een tastbare herinnering aan het kind op een tafel zetten. Daarbij worden de kaarsjes geplaatst en precies om 19.00 uur ontstoken. 'De namen van de kinderen worden genoemd en gedichten worden afgewisseld met muziek en zang.' Er is ook ruimte voor bezinning.

Middelburg

De Raad van Kerken Middelburg heeft het initiatief genomen om in de Doopsgezinde Kerk aan de Lange Noordstraat een herdenking te houden. De kerk is vanaf 18.00 uur open tot ongeveer 19.15 uur. Hier vindt een wake plaats. Iedereen mag op elk moment binnenkomen en weer weggaan. Bezoekers kunnen blijven zo lang ze dat prettig vinden. Kinderen maken om de beurt muziek op hun eigen instrument en tussendoor lezen andere kinderen passende, korte teksten voor.

Aanmelden

De bijeenkomst in Goes begint om 18.15 uur. Aanmelden kan door te mailen naar info@wereldlichtjesdaggoes.nl. 
Kijk voor meer informatie over de bijeenkomst in Middelburg op de Facebook-pagina 'Wereldlichtjesdag Middelburg'.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief