De kraam van de SOV. FOTO A. FRANKE
De kraam van de SOV. FOTO A. FRANKE Foto: A. Franke

Sfeervolle Adventsmarkt Veere

Sport en vereniging

VEERE - Op 14 en 15 december is Veere weer twee dagen het middelpunt voor “de goede doelen markt”. “De Adventsmarkt Veere”

Dit is een wel een bijzondere markt die wordt gehouden in de, Kleine Kerk van Veere. Het bijzondere zit hem in het feit dat er alleen goede doelen aan deelnemen. Dit jaar al weer voor de 23ste maa. Het is leen aanrader voor jong en oud.

De Veerse Adventsmarkt is één van de eerste goede doelen markt en die in Zeeland werd georganiseerd en nog steeds in een grote behoefte voorziet. Het is ook een mooie periode om verantwoord kerstinkopen te doen. De Adventsmarkt wordt alom gewaardeerd om de sfeer en kwaliteit van de aangeboden producten. Het stijgende aantal bezoekers in de afgelopen jaren heeft aangetoond dat verantwoord inkopen doen erg leeft.

Het is niet alleen een hele leuke markt maar ook heel erg nuttig. De verkoop van de aangeboden producten komt ten goede aan de stichtingen en organisaties uit de Gemeente Veere. Veel producten worden door vrijwilligers gemaakt die op deze wijze ook een steentje bijdragen.

Deze jaarlijkse Adventsmarkt wordt gehouden op vrijdag 14 en zaterdag 15 december in de “Kleine Kerk” van Veere (ingang Kapellestraat). De bezoekers worden u verrast door de sfeer en gezelligheid, het grote en wereldse aanbod van verantwoorde producten.

Ook vindt u er informatie over werkwijze en ideële doelstellingen.

Op de Adventsmarkt is een leuk terras ingericht dat gedurende de openingstijden van de markt is geopend. Hier wordt traditioneel Fair Trade koffie/thee en sappen geschonken en is er een ruime keuze aan overheerlijke homemade gebak, soep te koop.

Openingstijden 14 december van 19.00 tot 21.00 uur en 15 december van 10.00 tot 17.00 uur.

Deelnemende organisaties zijn: Amnesty International, Ver. Vrienden van Tinca, KIA groep Protestantse Gemeente Veere, Wereldwinkel Serooskerke, Zulu Aid, Unicef en de Stichting Ontwikkelingssamenwerking Veere. De toegang is geheel gratis!

Parkeer advies: In Veere zelf is parkeren alleen toegestaan voor vergunninghouders. Op Het Oranjeplein en langs het kanaal door Walcheren kan worden geparkeerd tegen betaling. Vrij parkeren kan aan de Veerseweg tegenover Zorgcentrum Sandenburgh.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief