city-of-dance-2015-annet-large
city-of-dance-2015-annet-large

City of Dance moet beter op overschrijdingen letten

Door: Eugene de Kok Algemeen

MIDDELBURG - Het festival City of Dance in Middelburg moet zich in de toekomst beter houden aan de geluidsnormen en afspraken.

Tegelijkertijd moet de gemeente Middelburg in haar vergunning een norm stellen voor lage tonen en moeten ze samen kijken naar de inrichting van het festivalterrein aan de Oude Veerseweg en of er betere apparatuur beschikbaar is.

Klachten

Het zijn drie aanbevelingen in een rapport naar aanleiding van de ongeveer 200 klachten over geluidsoverlast tijdens het festival op 13, 14 en 15 juli. Het onderzoek is naar aanleiding daarvan uitgevoerd. Dat het geluid af en toe te hard was, staat buiten kijf. De gemeente wist dat al, want op zondag heeft ze een waarschuwing gegeven vanwege overschrijdingen op zaterdag. De onderzoekers zeggen dat de gemeente en organisatie om tafel moeten voor een evaluatie en dat Middelburg in aanloop naar een volgende aflevering goed moet nadenken over sancties.

Vergunning

Verder moet ze in haar vergunning een norm stellen voor lage tonen. Vooral in dansmuziek zijn deze dominant, maar ze kunnen niet worden gemeten. De organisatie moet verder onderzoeken of ze speakers kan gebruiken die het geluid beter op het terrein richten.

Zomer

Een oorzaak waar de organisatie weinig aan kon doen was het goede weer. “Er was sprake van een zeer zomerse dag”, schrijven de onderzoekers. “Het is dus zeer waarschijnlijk dat veel mensen buiten zijn geweest en met open ramen hebben geslepen.”



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief