Het plan is om het appartementencomplex aan het Kanaal door Walcheren te bouwen.
Het plan is om het appartementencomplex aan het Kanaal door Walcheren te bouwen. Foto: Gemeente Middelburg

Informatiemarkt over studentenhuisvesting Middelburg

Door: Britta Janssen Algemeen

MIDDELBURG - In de raadzaal van het stadskantoor van de gemeente Middelburg vindt woensdagavond een informatiemarkt plaats over het plan om 119 studentenwoningen te bouwen aan de Kanaalweg in Middelburg.

De gemeente Middelburg start binnenkort de bestemmingsplanprocedure voor de bouw. Alle direct omwonenden zijn door woningcorporatie Woongoed Middelburg en de gemeente uitgenodigd voor de informatiemarkt. Die vindt woensdag (12 december) plaats van 19.00 uur tot 20.30 uur.

Ontwerp

Bij diverse thematafels is informatie beschikbaar. Bezoekers kunnen bijvoorbeeld het ontwerp van het gebouw zien, meer horen over de herinrichting van de Kanaalweg en vragen stellen over de procedure en planning. Vertegenwoordigers van Woongoed Middelburg, de gemeente, Rothuizen Architecten Stedenbouwkundigen en de HZ University of Applied Sciences staan de omwonenden te woord.

Verhuizing

In 2021 wil Woongoed de 119 studentenwoningen realiseren, aan de Kanaalweg bij het treinstation en het Kanaal door Walcheren. De appartementen worden verdeeld over drie gebouwen. Woongoed speelt hiermee in op de verhuizing van een aantal opleidingen van de HZ University of Applied Sciences van Vlissingen naar Middelburg.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief