ziekenhuis-adrz-paul-van-bueren-large
ziekenhuis-adrz-paul-van-bueren-large

Adrz wil 250 jongeren kans op een vaste baan geven

Door: Eugene de Kok Algemeen

GOES - Adrz wil meer jongeren een kans geven op een baan in de zorg.

Ze heeft twee miljoen euro opzij gezet voor een personeel- en opleidingsplan. Met het geld krijgen oudere werknemers de kans om minder te gaan werken in aanloop naar hun pensioen. Bovendien maken jongeren kans op een opleiding en een vaste baan in het ziekenhuis.

Investering

Adrz wil de komende jaren met 250 jongeren haar personeelsbestand op peil houden. “Met deze investering geven we als een van de grootste werkgevers in Zeeland een duidelijke boodschap aan jongeren: blijf hier je opleiding volgen, wonen en werken. Wij hebben jou nodig om de ziekenhuiszorg in Zeeland te borgen.”

Generatiebeleid

Adrz biedt opleidingen aan in de zorg, maar ook in de techniek, ICT, voor het laboratorium, in financiën en in de schoonmaak. Het ziekenhuis geeft met het plan invulling aan het generatiebeleid, zoals het is afgesproken in de CAO voor ziekenhuizen.

Werknemers die gemiddeld 24 jaar in dienst zijn kunnen minder gaan werken. Adrz wil afspraken maken met de teams over hoe ze de kortere werktijden van oudere werknemers kunnen opvangen.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief