Beeldenbank Laat Zeeland Zien / Willem Woznitza

Westerschelde Ferry blikt terug op goed jaar

VLISSINGEN - Dankzij de warme en lange zomer heeft de Westerschelde Ferry vorig jaar 622.964 passagiers overgezet tussen Vlissingen en Breskens. 'Dat zijn er 33.038 meer dan in 2017', laat de exploitant maandag weten.


'De laatste keer dat er meer dan 620.000 mensen werden overgezet was in 2015.'

Succes

In 2018 ging 62 procent van de reizigers te voet over. De rest had een (brom)fiets bij zich. Ruim dertien procent van de overtochten werd betaald met een b-tag. 'Dat is een succes', stelt Martin Martens, directeur van de Westerschelde Ferry (WSF).

Studenten

De b-tag is op 1 mei 2018 geïntroduceerd als vervanger voor de ov-chipkaart. Met de b-tag kunnen zowel losse overtochten als een abonnement afgerekend worden. Voor studenten is de b-tag gratis. In totaal zijn er 4.823 b-tags in omloop. 43 procent van de overtochten die worden afgerekend met een b-tag wordt gebruikt door studenten. 25 procent van de b-taghouders heeft een maandabonnement. De overige 32 procent gebruikt de b-tag om losse overtochten te betalen.

2019

'Een verwachting voor het aantal overtochten in 2019 is moeilijk te geven. We zijn flink aan het investeren in de beleving en dat zal zeker een positief effect hebben op het aantal passagiers', verwacht Martens. Het weer is ook een belangrijke factor. 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714918470&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/middelburg&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief