Foto: Pixabay

Supermarkt Vrouwenpolder moet 'boerenerf' worden

DOMBURG - Na jaren van praten en plannen maken lijkt er schot te komen in de verhuizing van de supermarkt in Vrouwenpolder.


Donderdag staat een stedenbouwkundige visie voor een nieuwe winkel op de hoek van de Noorddijk en N57 op de agenda van de gemeenteraad van Veere.

Eigenaar Paul Corbijn van de Plus-vestiging heeft al jaren de wens om te verhuizen. Zijn winkel aan de Fort den Haakweg is betrekkelijk klein, voor toeristen vaak slecht te vinden en er zijn geen mogelijkheden om uit te breiden.

Leefbaarheid

Het college van burgemeester en wethouders schrijft in het voorstel dat behoud van de supermarkt belangrijk is voor de leefbaarheid op Vrouwenpolder. Ze wil daarom meewerken aan het plan. “Zonder uitbreiding van het oppervlak en verbetering van de vindbaarheid komt de exploitatie en daarmee handhaving van de winkel onder druk te staan.”

Bestemming

Het nieuwe perceel heeft nu nog de bestemming landbouw. Een wijziging van het bestemmingsplan is dan ook noodzakelijk. Wat niet meewerkt is dat de provincie liever ziet dat supermarkten binnen de bebouwde kom uitbreiden. De visie sluit aan op het landelijke karakter van het gebied. De nieuwe supermarkt moet de uitstraling krijgen van een boerenerf door gebruik te maken van materialen zoals baksteen, hout, dakpannen en riet. Ook komt er streekeigen beplanting en een weide. Het gebied tussen de supermarkt en de Noorddijk krijgt een groen en waterrijk karakter. 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714918470&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/middelburg&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief