Directeur Martien le Clerq en de kinderen zijn klaar voor het nieuwe schoolplein! FOTO CBS 'T KLINKET
Directeur Martien le Clerq en de kinderen zijn klaar voor het nieuwe schoolplein! FOTO CBS 'T KLINKET Foto: CBS 't Klinket

Basisschool start crowdfunding actie voor nieuw schoolplein

Sport en vereniging

KOUDEKERKE - Basisschool CBS ’t Klinket uit Koudekerke is een crowdfunding actie gestart. De school hoopt geld op te halen om het schoolplein nieuw, groen en natuurvriendelijk te maken.

Het schoolplein van de school is dringend aan vernieuwing toe. Een jaar geleden is er een werkgroep van ouders en docenten gestart om na te denken over het nieuwe schoolplein.

Martien le Clerq (directeur van ’t Klinket) vertelt hierover:

“Kinderen bewegen steeds minder en zitten vaker stil achter TV of tablet. Tegelijkertijd zijn er onderzoeken die laten zien dat kinderen beter kunnen leren, als ze voldoende beweging hebben. Als school willen we kinderen daarom stimuleren om te bewegen. Een groen schoolplein dat uitnodigt om te spelen, te bewegen en de natuur te ontdekken is dan fantastisch.”

Op het schoolplein wil de school een aantal dingen realiseren zoals moestuinbakken, een insectenhotel, een strandhoek en een muurschildering. Maar de blikvanger van het nieuwe schoolplein wordt (hopelijk) een speelheuvel met glijbaan en kruiptunnel.

Om de speelheuvel te realiseren is een behoorlijk bedrag nodig; € 12.500,-. Een enorm bedrag. Maar de school heeft er alle vertrouwen in, dat deze speelheuvel de kinderen de komende jaren veel speelplezier zal gaan geven.

De school heeft geld opgehaald door het organiseren van een speelgoed en kinderkleding beurs en culifair. Daarnaast zijn er verschillende fondsen en bedrijven aangeschreven waardoor er al een groot deel is opgehaald. Maar de school mist nog € 4.000,- om de speelheuvel helemaal te kunnen bekostigen.

Daarom is ’t Klinket nu deze crowdfunding actie gestart. Bij crowdfunding maakt een grote groep mensen, met een relatief kleine financiële bijdrage een project mogelijk. De school hoopt dat velen een klein bedrag willen doneren.

De school heeft een speciale actiepagina aangemaakt op de website van de school. Op deze actiepagina kunt u veilig via iDeal een zelf gekozen bedrag doneren. Alle donaties komen direct ten goede aan het plein van de school.

Op de actiepagina staat ook een donatiemeter. Daarop is te zien wat de actuele stand is van de crowdfund actie.

Wilt u de school ook helpen? Of meer lezen over de actie? Kijk dan op www.cbsklinket.nl/crowdfunding.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief