boeken-large
boeken-large

Denker des Vaderlands te gast op symposium Middelburg

MIDDELBURG - De denker des Vaderlands, prof. dr. René ten Bos, komt zaterdag 9 maart naar de ZB/Bibliotheek van Zeeland in Middelburg.


In het Betje Wolff Auditorium laat hij zijn licht schijnen over het gedachtegoed van filosoof en wiskundige René Descartes.

Ten Bos is te gast op een symposium van het Koninklijk Zeeuwsch Genootschap der Wetenschappen (KZGW) dat dit jaar 250 jaar bestaat. Het genootschap is opgericht in de tijd van de Verlichting, de periode waarin Descartes leefde.

Correctie

Zijn manier van denken staat volgens het genootschap onder druk. “Het lijkt dan ook de moeite waard om na te denken over de blijvende erfenis van Descartes en waar en hoe zijn denken correctie behoeft”, zegt het KZGW in de uitnodiging.

Filosofen

Ten Bos discussieert in Middelburg met twee bekende filosofen met Zeeuwse roots:  Jos de Mul en Ad Verbrugge. Het symposium begint op 9 maart om 13.30 uur. De toegang is gratis, maar aanmelden is noodzakelijk. Dat kan via www.kzgw.nl/agenda. 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714918470&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/middelburg&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

Vacatures

Diverse vacatures

Kamperland

Diverse vacatures

Steenbergen

Monteur

Westkapelle

Diverse vacatures

Terneuzen

Bessenplukkers

Kwadendamme

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief