De Sprong in Koudekerke is een ‘Gezonde School’

KOUDEKERKE - Met onder meer bewegend leren in de klas heeft De Sprong in Koudekerke het predicaat ‘Gezonde School’ verworven. De leerlingen en leerkrachten vieren de onthulling woensdag.


Tijdens een feestelijke bijeenkomst, waarbij de leerlingen verschillende manieren van bewegend leren laten zien, onthult burgemeester Rob van der Zwaag van de gemeente Veere het keurmerk.

Leefstijl

De Sprong mag zich drie jaar lang officieel een ‘Gezonde School’ noemen, vanwege onder meer de diversiteit aan gastlessen van verenigingen en het deelnemen aan alle schooltoernooien. ‘We zijn trots dat we dit vignet als eerste school in de gemeente Veere krijgen’, laat schooldirecteur Mirjam Rutte weten.

Werken aan gezondheid op school is een steeds belangrijker thema, omdat het bijdraagt aan betere schoolprestaties, minder schooluitval en een gezondere leefstijl. ‘Zo zorgt de Sprong voor actieve en gezonde leerlingen en een veilige schoolomgeving én heeft de school aandacht voor de persoonlijke en sociale ontwikkeling van leerlingen. We zijn hard op weg een Beweegschool te worden, waarbij we leren en bewegen in de klas combineren.’

Structureel

‘Gezonde School’ is een kwaliteitskeurmerk voor scholen die werken aan het structureel verbeteren van de gezondheid van hun leerlingen. De Sprong heeft het vignet ontvangen voor het thema ‘Bewegen en Sport’.


  
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714918470&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/middelburg&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief