Burgemeester Rob van der Zwaag heeft het keurmerk uitgereikt.
Burgemeester Rob van der Zwaag heeft het keurmerk uitgereikt. Foto: De Sprong

De Sprong viert keurmerk ‘Gezonde school’

Door: Britta Janssen Algemeen

KOUDEKERKE - Basisschool De Sprong in Koudekerke heeft woensdag gevierd dat het vignet ‘Gezonde school’ nu aan de gevel prijkt.

Burgemeester Rob van der Zwaag van de gemeente Veere kwam het keurmerk tijdens een feestelijke bijeenkomst overhandigen aan de kinderen en leerkrachten.

Bewegend leren

De Sprong mag zich drie jaar lang officieel een ‘Gezonde school’ noemen. Ze heeft dit predicaat verdiend vanwege onder meer het bewegend leren dat in de klassen gegeven wordt, de diversiteit aan gastlessen van verenigingen en het deelnemen aan alle schooltoernooien.

Succes

Tijdens de viering lieten de leerlingen verschillende manieren van bewegend leren zien. “Het was echt een succes”, laat schooldirecteur Mirjam Rutte weten. “Veel beweegactiviteiten en een geweldige energie! We zijn er trots op dat we dit vignet als eerste school in de gemeente Veere hebben gekregen.”

Gezondheid

‘Gezonde school’ is een kwaliteitskeurmerk voor scholen die werken aan het structureel verbeteren van de gezondheid van hun leerlingen. De Sprong heeft het vignet ontvangen voor het thema ‘Bewegen en Sport’.

Werken aan gezondheid op school is een steeds belangrijker thema, omdat het bijdraagt aan betere schoolprestaties, minder schooluitval en een gezondere leefstijl. "Zo zorgt de Sprong voor actieve en gezonde leerlingen en een veilige schoolomgeving én heeft de school aandacht voor de persoonlijke en sociale ontwikkeling van leerlingen. We zijn hard op weg een Beweegschool te worden, waarbij we leren en bewegen in de klas combineren."



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief