molen
molen

'Verwijderen van LPG-tank Sint Laurens goed nieuws voor molen'

SINT LAURENS - De LPG-installatie bij het Tamoil-tankstation aan de Noordweg in Sint Laurens wordt binnenkort verwijderd.


Vanaf juni is er geen LPG meer te koop.

Het besluit van Tamoil is goed nieuws voor de stichting Molen de Hoop, die in oprichting is. Enkele inwoners van het dorp hebben zich daarin verenigd. Zij maken zich sinds 2013 sterk voor herstel van de molen, die al jaren geen kap en wieken meer heeft.

Herstellen

De stichting wil het monument in oude luister herstellen. De molen is in 1721 gebouwd. In 1943 verwoestte een brand een groot deel van het bouwwerk aan de Noordweg. Daarna heeft hij geen wieken meer gehad. Sinds die tijd hebben molenaars op stroom gemaald, onder meer via een AEG-elektromotor.

Door die bijzondere aandrijving is de molen uniek en is hij sinds 2002 een rijksmonument.

Enthousiast

Voor de restauratie zijn honderdduizenden euro’s nodig. “We zijn enthousiast over de beslissing van Tamoil. Met het saneren van de LPG-installatie komen zowel voor de molen als inwoners van Sint Laurens de zogeheten risicozone en de beperkingen die daarbij horen te vervallen. Het is een belangrijke steun bij de verdere uitwerking van onze plannen”, zegt Frits van Borrendam van de stichting. 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714918470&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/middelburg&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

Vacatures

Diverse vacatures

Regio Midden Zeeland

Diverse vacatures

‘s-Gravenpolder

Bessenplukkers

Kwadendamme

Bezorger kranten en/of folders

Vlissingen

Diverse vacatures

Middelharnis

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief