Afbeelding

Wanneer heropent bewaakte stalling Zusterplein?

Door: Britta Janssen Algemeen

MIDDELBURG - GroenLinks Middelburg wil weten wanneer de bewaakte fietsenstalling aan het Zusterplein in Middelburg weer opent. ‘Het is al maart en het is onwenselijk dat de fietsenstalling ook in de zomer onbewaakt blijft’, stelt GroenLinks-gemeenteraadslid Marianne Golsteijn in schriftelijke vragen aan het college van burgemeester en wethouders.

De stalling is al sinds 1 juli onbewaakt en Golsteijn wil weten of b&w ook het belang van een bewaakte fietsenstalling in de binnenstad onderstrepen, met name voor de bereikbaarheid van de stad voor mensen met elektrische fietsen.

Veiligheid

‘Erkent het college dat de afwezigheid van een bewaakte stalling het gevoel van veiligheid bij bezoekers kan wegnemen en bijdraagt aan overvolle fietsbeugels in de winkelstraten?’

Aantrekkelijk

Het college investeert volgens het raadslid in het kader van het Europese project Cool Towns in het Zusterplein. Daarom wil de fractie weten of b&w de onbewaakte stalling hoe dan ook heropenen. ‘Middelburg is immers ook fietsstad en de gemeente heeft een taak in het aantrekkelijk maken van de stad voor fietsers.’

Daarnaast vraagt Golsteijn naar de invalidetoiletten op het Zusterplein. De binnenstad is volgens haar minder toegankelijk voor mensen met een beperking nu die niet meer toegankelijk zijn.
 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief