Foto: VVD

Kees Bierens begint straks aan zijn vijfde periode in Provinciale Staten

MELISKERKE - Als er niet iets heel geks gebeurt, begint VVD’er Kees Bierens straks aan zijn vijfde periode als lid van Provinciale Staten. “Het is geen doel op zich om dit zo lang mogelijk te doen, maar ik ben het nog niet beu.”


Kees Bierens voert woensdag opnieuw de lijst van de VVD voor de Provinciale Staten aan.

Amerika

Het was niet iets wat hij per se wilde, maar aangezien Tobias van Gent naar de Tweede Kamer ging, twee andere fractiegenoten wethouder werden en een fractielid met haar gezin naar Amerika was geëmigreerd zou alleen Nicole Heerkens overblijven van de huidige fractie. “De spoeling werd erg dun en je moet wel ervaring in de fractie houden voor continuïteit. Ik heb er weer hartstikke veel zin in.”

Sloeweg

De afgelopen vier jaar waren niet makkelijk. “Ik heb wel eens gezegd dat deze periode zwaarder was dan de drie perioden daarvoor bij elkaar.” Bierens doelt vooral op het roerige begin van deze coalitieperiode met het miljoenentekort op de verdubbeling van de Sloeweg en de zorgelijke financiële situatie in het algemeen, ook vanwege de sanering van het Thermphos-terrein. “Maar het tij is gekeerd”, zegt Bierens. “Dat hebben we voor elkaar gekregen door veelal gezamenlijk op te trekken, ook richting Den Haag. We hebben met zijn allen de schouders eronder gezet. Daardoor zijn de financiën weer op orde en kunnen we zelfs investeren.”

Woningbouw

Als het aan Bierens ligt wordt er ook de komende tijd veel geld gestoken in het wegennet. “Er zijn nog wel een paar trajecten die kunnen worden verbeterd. Denk aan Terneuzen-Terhole, de Zanddijk in Yerseke en de Deltaweg bij Goes. Daar staat het nogal eens vast en je hebt een goede doorstroming nodig, ook voor het openbaar vervoer.”

Bierens wil er ook voor zorgen dat de woningbouw door blijft gaan. “We moeten voor alle doelgroepen voldoende woningen op maat hebben, zowel in de stad als op het platteland.” Verder vindt Bierens dat er ook goede huisvesting moet komen voor tijdelijke arbeidskrachten. “Dat is een belangrijke opgave, al ligt deze meer op het bord van de gemeenten.”

Vacatures

De grootste opgave is echter om alle vacatures in Zeeland in te vullen. Dat hoeft niet per se met gelikte campagnes. “Daar hebben we niet alleen maar goed ervaringen mee”, lacht hij. “Duidelijk is echter dat het beeld van Zeeland niet strookt met de realiteit. Dat moeten we zien te veranderen. Als Zeeland hebben we ontzettend veel te bieden, qua banen, maar bijvoorbeeld ook op cultureel gebied. Dat moeten we op allerlei manieren voor het voetlicht brengen.”

Zetels

Bierens zet met de VVD in op zeven zetels, waar hij er nu zes heeft. “Ik hoop in ieder geval dat we één van de grootste blijven. Er doen dit keer wel nog meer partijen mee dan voorgaande keren: veertien. De kans op versnippering is aanwezig. Dat maakt het er niet makkelijker op." 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714918470&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/middelburg&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief