Zeeuwse zorgorganisaties zetten samen aanval in op arbeidsmarkt

MIDDELBURG - Meerdere zorgorganisaties zetten de aanval in op de arbeidsmarkt buiten Zeeland.


“We willen meer vissen in de vijver die de arbeidsmarkt in Zeeland is”, zegt Monica Roose, directeur van Viazorg, een organisatie die de zorg- en welzijnssector adviseert over arbeidsmarktvraagstukken. “Als we ze naar Zeeland halen en ze hier geworteld zijn, gaan ze niet meer weg. Dat weet ik uit eigen ervaring.”

Investeren

Er wordt de komende tijd vooral gezocht naar medisch specialisten en huisartsen. Bijzonder is dat de zorgorganisaties dat samen doen en er samen geld opzij voor hebben gelegd. De sector legt 280.000 euro in en de provincie wil eenzelfde bedrag investeren.

De komende drie jaar zijn er tientallen specialisten nodig en binnen nu en vijf jaar moeten er honderd nieuwe huisartsen zijn.

Campagne

Zij worden naar Zeeland gelokt met een gerichte campagne, onder meer op social media en in vakbladen. Daarin worden de concrete baan en de voordelen van het wonen en werken in Zeeland aan elkaar gekoppeld. Voor partners wil de provincie ook moeite doen.

Er is een Zeeland-commissioner aangesteld, die eventueel op zoek gaat naar een baan voor de partner van een kandidaat. “Dat zullen we meer en meer gaan doen”, aldus gedeputeerde Jo-Annes de Bat.

Platform

Potentiële kandidaten worden ook verwezen naar een nieuw platform: www.zeelandlandinzee.nl. Daarop is veel informatie over werken en wonen in Zeeland te vinden. “We willen Zeeland op de kaart zetten als aantrekkelijke vestigingsregio”, zegt Raquel Jimenez over de plannen van het zogenaamde aanvalsteam arbeidsmarkt. De campagne voor huisartsen is een pilot. “Als deze succesvol is, kunnen we het uitbreiden naar andere sectoren.” 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714918470&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/middelburg&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief