Foto: Eugène de Kok

Vooral Veere loopt warm voor verkiezingen provincie en waterschap

GOES - In de meeste Zeeuwse gemeenten heeft rond 15.00 uur iets minder dan een derde van de kiezers zijn stem uitgebracht.


In Goes liggen de opkomstpercentages vrij laag in vergelijking met andere gemeenten op de Bevelanden: 29 procent voor Provinciale Staten en 27 procent voor de algemene vergadering van het waterschap.

Cijfers

In de gemeente Kapelle zijn deze cijfers respectievelijk 32 en 30 procent, in Borsele 31 en 29 procent en in Noord-Beveland 34 en 32 procent. In de gemeente Reimerswaal lijken inwoners ook nog niet warm te lopen voor de verkiezingen. Om 15.00 uur was daar iets minder dan 30 procent van de stemmers voor de provincie komen opdagen. Het waterschap deed het met 26 procent veel minder.

Hoog

In de gemeente Veere werd het opkomstpercentage pas om 15.30 uur gemeten. Het was met 36 procent voor Provinciale Staten het hoogste van alle gemeenten in Midden-Zeeland. Voor de waterschapsverkiezingen ging iets meer dan 34 procent naar de stembus.

De percentages in Vlissingen liggen lager: 27 procent voor de provincie en 24 voor het waterschap. Middelburg heeft geen tussentijdse percentages bekend gemaakt. 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714918470&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/middelburg&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief