Foto: Humphrey Hekhuizen

Veere heeft hoogste opkomst van Zeeland

MIDDELBURG - Nergens anders in Zeeland zijn zoveel mensen wezen stemmen als in de gemeente Veere.


De opkomst was met iets meer dan 70 procent het hoogste van Zeeland. Het CDA werd de grootste in de kustgemeente. Ze kreeg 18 procent van de stemmen. De SGP, VVD en PvdA volgden met respectievelijk 17, 13 en 9 procent van de stemmen. Nieuwkomer Forum voor Democratie werd hier vijfde.

Middelburg

In de gemeente Middelburg ging net iets minder dan 60 procent van de mensen naar de stembus. Ook hier werd het CDA de grootste met 12 procent, net voor de PvdA met 11 procent en GroenLinks met iets meer dan 10 procent. De SGP en VVD lieten Forum voor Democratie achter zich.

Provincie

Op provinciaal vlak is het CDA de grootste. Nu bijna alle stemmen zijn geteld lijkt de partij van Jo-Annes de Bat uit te komen op zeven zetels. De SGP is nummer twee met vijf zetels. Derde eindigt nieuwkomer Forum voor Democratie met vier zetels, net zoveel als de VVD en PvdA. Verliezers zijn de SP en PVV,  die beide nog twee zetels hebben. 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714918470&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/middelburg&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief