Afbeelding
Foto: Opsporing Verzocht

Twee dieven bij school Nehalennia hadden vermoedelijk voorkennis

Door: Peter Houtepen Politie

MIDDELBURG - De twee dieven die begin dit jaar toesloegen in een schoolgebouw in Middelburg, hadden vermoedelijk voorkennis. Ze leken precies te weten waar ze moesten zijn en zelfs waar de sleutels lagen die ze nodig hadden. Dat bleek dinsdagavond uit beelden die getoond werden in het tv-programma Opsporing Verzocht.

Op maandag 7 januari van dit jaar verscheen het duo op de bewakingsbeelden van Stedelijke Scholengemeenschap Nehalennia aan de Breeweg. Hoewel het al avond is, is de school open voor een avondstudie en er wordt niet opgekeken van onbekende bezoekers. De twee mannen lopen het gebouw door en proberen hier en daar een deur te openen. Een schoonmaakster spreekt één van hen nog kort aan, maar zij gelooft zijn smoes over waarom hij in de school is.

Vervolgens gaat diezelfde man het secretariaat in, waar hij een paar minuten rondstruint. Hij haalt onder meer contant geld uit de aanwezige kluiskast. Opmerkelijk is dat hij die, net als de deur van het kantoor, met een sleutel openmaakt. Na een ronde door de gangen, mogelijk op zoek naar meer buit, verlaten de twee mannen het schoolgebouw. Allebei zijn ze op verschillende momenten vrij duidelijk gefilmd.

Bekijk hieronder het fragment uit Opsporing Verzocht terug:



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief