De Scalda-studenten Noa Tanghe en Tham Cao hebben een topprestatie geleverd.
De Scalda-studenten Noa Tanghe en Tham Cao hebben een topprestatie geleverd. Foto: Scalda

Brons voor Tham en Noa bij Europese wedstrijd

Door: Britta Janssen Actueel

MIDDELBURG - Scalda-studenten Tham Cao en Noa Tanghe zijn maandag derde geworden bij de Europese gastronomiewedstrijd Future Talents in Vianen.

De twee volgen een horecaopleiding in Middelburg en mochten deelnemen aan Future Talents. 'Dit is de belangrijkste gastronomische wedstrijd van Nederland', aldus Scalda.

Wijnspijscombinatie

In het Miele Culinary Institute in Vianen toonden mbo'ers uit heel Europa hun vakmanschap aan de top van de Nederlandse gastronomie. Noa en Tham veroverden brons in de categorie Zwarte Brigade, voor gastvrijheid. Ze werden beoordeeld op verschillende onderdelen van het gastheerschap, zoals presentatievaardigheden, vak- en productkennis en wijnspijscombinatie. 'Zij wonnen een heel pakket aan prijzen en zijn dolgelukkig met het bemachtigen van de prachtige derde plaats.'

Koksstudenten

Naast Noa en Tham deden ook de Scalda-studenten Levi Moeal, Collin Heijwegen en Sarah Wauters mee aan de vakwedstrijd. Zij streden als koksstudenten in de categorie Witte Brigade, voor gastronomie. 'Zij vielen niet in de prijzen, maar hebben ook een geweldige prestatie neergezet.'



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief