Buitenplaats Ter Hooge. FOTO INEKE DE JONG-SCHRIER
Buitenplaats Ter Hooge. FOTO INEKE DE JONG-SCHRIER Foto: ineke de jong-schrier

Rondleiding Ter Hooge

Sport en vereniging

MIDDELBURG - Buitenplaats Ter Hooge ligt aan de Koudekerkseweg. Het huidige kasteel zelf dateert van 1755 en is gebouwd op de fundamenten van een kasteel dat daar al in de 13de eeuw is gebouwd. Het kasteel, het parkbos en de omliggende landerijen zijn ondergebracht in de familiestichting, de Stichting Lynden Ter Hooge.

De buitenplaats is een gevarieerd gebied dat rond het begin van de 19de eeuw in de Engelse landschapsstijl is aangelegd. Die stijl is herkenbaar aan mooie meanderende waterpartijen, hier en daar licht geaccidenteerd terrein, romantische slingerpaadjes en mooi zichtlijnen vanuit het kasteel. Daarvóór was de aanleg volgens de streng barokke stijl.

In 2003 zijn in de omliggende landerijen o.a. Zeeuwse hagen, drinkpoelen en solitairen aangebracht naar vooroorlogs heggenlandschap: de zogenaamde Tuin van Zeeland, een aanwinst die je bij andere toegankelijke park/bosgebieden niet snel vindt.

Zaterdag 20 april om 6.00 uur houdt IVN Walcheren de tweede excursie door de buitenplaats met als thema ´vroege vogels. Het vertrek is vanaf de parkeerplaats aan de Breeweg tegenover kaasboerderij “Pitteperk”. Deelname is voor IVN-leden gratis. Vooraf opgeven is niet noodzakelijk.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief