beeld-gebouw-zeeuws-museum-pim-top-large
beeld-gebouw-zeeuws-museum-pim-top-large Pim Top

Prestigieuze prijs voor 'amateur-geoloog' Mark Bosselaers

Door: Eugene de Kok Algemeen

MIDDELBURG - Mark Bosselaers, conservator van het Koninklijk Zeeuwsch Genootschap der Wetenschappen, heeft de P. van der Lijnonderscheiding 2019 ontvangen.

Het is een prijs die elk jaar wordt uitgereikt aan een niet-professioneel geoloog, die zich verdienstelijk heeft gemaakt voor de geologie. Bosselaers, zo zegt het KZGW, voldoet ‘ruimschoots aan deze voorwaarde’.

Hij houdt zich al een paar jaar bezig met de studie van fossiele walvissen en is een internationaal bekend specialist. Ook is hij specialist op het gebied van walvispokken.

Botten

Bosselaers heeft de collectie fossiele walvisbotten van het KZGW, die in het Zeeuws Museum liggen, geïnventariseerd en over de belangrijke stukken gepubliceerd. Hij is ook verbonden aan het Koninklijk Belgisch Instituut voor Natuurwetenschappen in Brussel.

Schokland

Bosselaers ontving de prijs in het kerkje van Schokland uit handen burgemeester Harald Bouman van de gemeente Noordoostpolder. Bosselaers is opgeleid als beeldend kunstenaar. In het kerkje was een tentoonstelling met schilderijen van hem te zien.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief