De Dorpsstraat in Oostkapelle ligt er weer strak bij.
De Dorpsstraat in Oostkapelle ligt er weer strak bij. Foto: Annet Eekman

Zes Veerse wegprojecten klaar voor zomerseizoen

Door: Britta Janssen Actueel

DOMBURG - De gemeente Veere viert in mei en juni de voltooiing van zes wegprojecten.

De afgelopen maanden zijn de Prelaatweg door Aagtekerke, Dorpsstraat in Oostkapelle, Markt in Veere en 't Groentje in Domburg onder handen genomen. De herinrichting van de Walcherseweg door Buttinge is als enige project vertraagd. Dit werk is naar verwachting begin mei klaar.

Hard

De Prelaatweg in Aagtekerke is nu duidelijk ingericht als vijftigkilometerweg, aldus de gemeente Veere. De maximum snelheid voor deze weg richting Westkapelle was al vijftig kilometer per uur, maar er werd vaak te hard gereden.

Gast

In Oostkapelle heeft de Dorpsstraat een nieuwe uitstraling. Hier is de auto nu te gast en hebben voetgangers en fietsers meer ruimte gekregen. 

Plein

In Domburg is ‘t Groentje en het einde van de Schuitvlotstraat samengevoegd tot een plein, waar voetgangers en fietsers voorrang krijgen en de auto te gast is. Aan de Roosjesweg, bij de molen, is een nieuw parkeerterrein aangelegd, met ruimte voor 350 auto’s. Dankzij de verhuizing van de supermarkt naar de huidige locatie naast het gemeentehuis, is er ruimte vrijgekomen voor de ontwikkeling van een nieuwe woonwijk.

Autoluw

In Veere is de Markt opnieuw ingericht en meer autoluw gemaakt.

Walcherseweg

Op de Walcherseweg door Buttinge daalt de maximum snelheid. Waar nu nog tachtig kilometer per uur mag worden gereden wordt dit zestig kilometer per uur. Het deel van vijftig kilometer per uur wordt een dertigkilometerzone. 

Archeologische vondsten

In Domburg en Oostkapelle zijn tijdens de werkzaamheden archeologische vondsten gedaan. In Domburg zijn rond de molen resten van Romeinse bewoning uit omstreeks 200 na Christus gevonden. In Oostkapelle werd een begraafplaats uit de dertiende eeuw aangetroffen, die verbonden is met de huidige begraafplaats. De vondsten zijn door specialisten onderzocht.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief