Afbeelding
Foto: archief

Automobilist gepakt voor agressief rijgedrag en verlaten plaats na ongeval

Door: Peter Houtepen Politie

KOUDEKERKE - Mede dankzij de hulp van burgers heeft de politie een automobilist aangehouden die ervan verdacht wordt zondagavond verschillende verkeersovertredingen te hebben gepleegd. Ook ging hij er na een ongeval vandoor.

Rond 19.50 uur kreeg de politie een melding van een ongeval op de Verlengde Dishoekseweg en de Kaapduinseweg. De bestuurder van een auto had de macht over het stuur verloren en was uit de bocht gevlogen. Het voertuig was tegen een boom beland, welke compleet was afgebroken. Op het moment dat de politie arriveerde, was de bestuurder niet meer aanwezig.

Na politieonderzoek bleek dat de automobilist voor het ongeval door de Kaapduinseweg was gescheurd. Hij reed hierbij  rakelings langs bosschages, mensen en terrassen. Een alerte getuige filmde deze zeer gevaarlijk autorit en appte het filmpje naar een wijkagent: Dankzij enkele toeristen, die op een terras van een horecagelegenheid zaten, is de zaak opgelost. De bestuurder, een 29-jarige man uit Vlissingen, kon worden achterhaald en is maandagmorgen op het politiebureau verhoord. Zijn rijbewijs is ingenomen. De auto is door een bergingsbedrijf getakeld. Tegen de Vlissinger wordt proces-verbaal opgemaakt.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief