skatebaan-skatepark-skaten-wim-veersepoort-middelburg-annet-eekman-large
skatebaan-skatepark-skaten-wim-veersepoort-middelburg-annet-eekman-large

SP zet vraagtekens bij plaatsen geluidswal tussen skatebaan en huizen

MIDDELBURG - De SP zet grote vraagtekens bij de oplossing van de gemeente Middelburg om overlast van de skatebaan aan de Grote Sternlaan in de Veerse Poort tegen te gaan.


Het college van burgemeester en wethouders heeft onlangs besloten een geluidswal te plaatsen tussen de huizen en de skatebaan, die op ongeveer 25 meter afstand van de huizen staat. “De gekozen oplossing lijkt niet afdoende te zijn en bijkomende nadelen te hebben”, zegt Huib Ghijsen van de SP in zijn vragen aan het college.

Onmin

Hij vindt het bovendien vreemd dat het verbod in de APV op het veroorzaken van geluidsoverlast is opgeheven. De gemeente en omwonenden leven al jaren met elkaar in onmin over de plaats van de skatebaan.

De bewoners van de Grote Sternstraat zijn meerdere malen in het gelijk gesteld door de rechter. Vorig jaar oordeelde de Raad van State dat de gemeente overlast moet tegen gaan. Het orgaan stelde dat de gemeente dat kan doen door het aanleggen van een geluidswal en skaters slechts op bepaalde tijden toe te laten.

Uitspraak

Ghijsen wil weten waarom het college pas tien maanden na de uitspraak met het voorstel voor een wal komt en vraagt zich bovendien af waarom er geen overleg is geweest met bewoners. Hij wil dat het alsnog gebeurt. Ghijsen vraagt ook naar de kosten van de jarenlange procedure.     
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714918470&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/middelburg&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief