Middelburg Zuid heeft er een blikvanger bij.
Middelburg Zuid heeft er een blikvanger bij. Foto: Marielja ten Bruggencate

Blikvanger op wijkfeest Middelburg Zuid

Door: Britta Janssen Actueel

MIDDELBURG – Tijdens het wijkfeest 'De Smaeck van Middelburg Zuid' nam de Middelburgse wethouder Chris Dekker zaterdag de nieuwe blikvanger bij het bruggetje naar het Meiveld in gebruik. Ondanks de verzengende hitte was het een gezellige en geslaagde dag.

Bij wijkcentrum Het Palet stonden kraampjes, een springkussen en een muziekpodium. Bij de ‘De Smaek van Middelburg Zuid’ staat de multiculturele samenleving centraal. Mensen ontmoeten elkaar onder het genot van hapjes en drankjes uit verschillende windstreken. Zo was er Turkse dolma (gevulde paprika), Indonesische tempeh met bonen en Hollandse knakworstenbroodjes van de Kookkoters, een kookclub voor basisschoolleerlingen. 's Middags waren er live optredens van Free Spirit, flamencoformatie Con Mucho Gusto, S@M en een demonstratie van line dance.

Verbroedering

Sonay Peksert is voorzitter van Stichting Wijkteam Middelburg Zuid. “Het wijkfeest van vorig jaar was een succes en daarom organiseren we het weer. Zonder Optisport en Resto vanHarte was het niet gelukt. We hebben namelijk nog altijd behoefte aan meer vrijwilligers voor de organisatie van activiteiten.”

Als wethouder Dekker om 11.30 uur het wijkfeest opent zijn er al flink wat mensen. “Het Palet is het bruisende hart van Middelburg Zuid geworden", vindt hij. "Ik hoop dat dat mensen met elkaar in gesprek brengt en leidt tot verbroedering.”

Troepgroep

Net als veel andere wijken heeft ook Middelburg Zuid last van zwerfafval. In de Griffioen en Dauwendaele bestaan inmiddels Troepgroepen, groepen vrijwilligers die het zwerfafval in hun wijk aanpakken, ook wel ZwerfAfvalPakkers (ZAP-pers) genoemd. “De Troepgroep kan schoonmaakacties organiseren, maar individueel een rondje lopen om zwerfafval op te ruimen kan natuurlijk ook, net wat iemand prettig vindt", legt Jeroen Sakko van gemeente Middelburg uit. "De gemeente regelt hesjes en prikkers en een pasje voor de ondergrondse containers."

Blikvanger

De nieuwe blikvanger bij het bruggetje achter de flat aan de Johan Adriaen van de Perrestraat is werkelijk een blikvanger. Het metaal is robuust en staat op een dusdanige positie dat er gemakkelijk van een afstandje een blikje of flesje in gegooid kan worden. Wethouder Chris Dekker, het bestuur van Stichting Wijkteam Middelburg Zuid en de kinderen van de kookclub Kookkoters hebben het al geprobeerd.

Kijk voor meer informatie over Wijkteam Middelburg Zuid op www.middelburg-zuid.nl. Aanmelden voor de Troepgroep kan via j.sakko@middelburg.nl.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief