Frans Sturm met zijn partner Nicole en burgemeester Gerben Dijksterhuis en zijn nieuwe dahliasoort: de Sturm Sweet Nicole.
Frans Sturm met zijn partner Nicole en burgemeester Gerben Dijksterhuis en zijn nieuwe dahliasoort: de Sturm Sweet Nicole. Foto: Bennie Krajenbrink

Frans Sturm is benoemd tot Heer van Borsele

Door: Britta Janssen Actueel

HEINKENSZAND - Dahliakweker Frans Sturm uit Heinkenszand is zaterdag benoemd tot Heer van Borsele voor het promoten van de regio.

Liefhebbers uit binnen- en buitenland weten Sturms dahlia's te vinden. Ook won hij meerdere prijzen met zijn dahlia's op het Nederlands kampioenschap.

Doop

Zaterdag viert de 65-jarige Sturm, geboren in Sint Laurens, dat hij vijftig jaar dahlia's kweekt. Bij deze bijeenkomst heeft de Borselse burgemeester Gerben Dijksterhuis hem verrast met de gemeentelijke onderscheiding. Ook de commissaris van de koning in Zeeland, Han Polman, is aanwezig bij de jubileumviering. Hij mocht een nieuwe, door Sturm gekweekte, dahliasoort dopen. Die is vernoemd naar Sturms partner: Sturm Sweet Nicole.

Het begon met de acht dahliaknollen die hij van zijn opa kreeg en nu heeft Sturm zo'n 6.000 dahliaplanten in meer dan 700 variëteiten. De bloemen kweekt hij in verschillende tuinen in Heinkenszand. Deze tuinen stelt hij ook open voor publiek. Bezoekers kunnen zelf dahlia's snijden en Sturm vertelt vol passie over het kweken en verzorgen van dahlia's.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief