Afbeelding
Archieffoto: Coby Weijers

Diner Friends of UCR brengt 45.000 euro op

Door: Britta Janssen Actueel

MIDDELBURG - Het jaarlijkse diner van Stichting Friends of UCR woensdag in Middelburg heeft het recordbedrag van 45.000 euro opgeleverd.

Friends of UCR verstrekt beurzen aan excellente studenten met een niet-Europese achtergrond om zo hun studie in Middelburg mogelijk te maken. Woensdag vond de 7e editie van dit diner plaats en kregen 7 studenten van University College Roosevelt een studiebeurs uitgereikt. 

Rusland-expert

Tijdens de bijeenkomst verzorgde Derk Sauer, journalist en Rusland-expert, een lezing met als onderwerp ‘30 jaar in Rusland; van Gorbatsjov tot Poetin, hoe alles en niets is veranderd’. Tijdens het diner vond een veiling en loterij plaats. Veilingmeester en voormalig commissaris van de koningin in Zeeland, Karla Peijs, is al jaren ambassadeur voor dit goede doel. Onder haar leiding is het bedrag van 45.000 euro ingezameld.

Terugbetalen

Een beurs van de Friends of UCR is niet vrijblijvend. Zo moeten de studenten de beurs terugbetalen wanneer zij beginnen aan hun werkende leven. Op die manier kunnen de beurzen meerdere keren uitgereikt worden, zodat jonge talenten, ongeacht hun financiële status, ook in de toekomst aan University College Roosevelt kunnen studeren. 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief