Jaynaya, Yndey, Jedithja, Melany, Pearl, Sofie, Lotte en Tycho (vlnr) helpen met oversteken.
Jaynaya, Yndey, Jedithja, Melany, Pearl, Sofie, Lotte en Tycho (vlnr) helpen met oversteken.

Groep acht helpt met oversteken

Door: Britta Janssen Actueel

OOST-SOUBURG - Bij brede school Het Kroonjuweel in Oost-Souburg helpen verkeersouders kinderen met oversteken. "We krijgen daarbij iedere dag hulp van de kanjers van groep acht en daar zijn we heel blij mee", vertellen verkeersouders Heidi de Jong en Jeanet Steenbeek van basisschool Het Kompas.

Sinds december is Het Kompas in het bezit van het Zeeuws Verkeersveiligheidslabel. Dit certificaat geeft aan dat de school zorg draagt voor een verkeersveilige schoolomgeving. De kinderen krijgen verkeersles en de school zet bijvoorbeeld ook verkeersouders in. Deze vrijwilligers zorgen ervoor dat kinderen en hun ouders veilig kunnen oversteken bij de brede school, waar het aan het begin en het einde van de schooldag vaak druk is met auto's en fietsers. "We krijgen als verkeersouders hulp van kanjers uit groep 8. Zij komen 's morgens vrijwillig extra vroeg naar school, zodat ze klaarstaan als iedereen aankomt. Daar zijn we heel blij mee, want deze toppers zijn hard nodig."

Kinderen uit groep acht en ouders die ook willen helpen bij het oversteken, kunnen zich aanmelden bij J.steenbeek@onzewijs.nl.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief