Logo internetbode.nl/middelburg

Kinderfysiotherapie bij PMC in Balans – persoonlijk, betrokken en kindgericht

  Bedrijvig Nieuws

MIDDELBURG - Kinderen ontwikkelen zich vaak ongemerkt door het spelenderwijs ontdekken van hun eigen motorische mogelijkheden. Soms gaat dit niet helemaal vanzelf en kan het kind een helpende hand gebruiken bij de motorische ontwikkeling. Voor deze kinderen is er de kinderfysiotherapeut. Een kinderfysiotherapeut heeft na de opleiding fysiotherapie nog een vierjarige masterstudie gedaan en heeft zich zo gespecialiseerd in de zorg voor uw kind.

Wanneer komt uw kind in aanmerking voor kinderfysiotherapie? In principe voor elke hulpvraag die u en/of uw kind hebben op het gebied van motorische ontwikkeling. Of het nu gaat om een baby met een voorkeurshouding, een peuter die vaak valt tijdens het lopen, een basisschoolkind dat moeite heeft met schrijven of een puber met pijnklachten tijdens de groei. Daarnaast is de kinderfysiotherapeut er voor alle kinderen met een aandoening of syndroom dat hen beperkt in hun dagelijks leven en motorische ontwikkeling.

Als u en uw kind bij de kinderfysiotherapeut komen, vindt er eerst een intake plaats om de hulpvraag in kaart te brengen. Vervolgens wordt uw kind geobserveerd en onderzocht om het algeheel functioneren te beoordelen. De bevindingen van dit onderzoek worden met u en uw kind besproken, waarna er een behandelplan wordt opgesteld.

Waaruit bestaat de behandeling? Hierna wordt gestart met de behandeling. Deze is gericht op het stimuleren van de motorische ontwikkeling, waarbij gebruik wordt gemaakt van kindgericht materiaal dat past bij de leeftijd. Enerzijds daagt dit uw kind uit zoveel mogelijk te laten zien van zijn of haar vaardigheden, anderzijds helpt dit een comfortabele behandelomgeving te creëren. Als het voor uw kind beter is en het de behandeling ten goede komt, kan de behandeling ook thuis plaats vinden.

Ons motto: als uw kind plezier heeft in de behandeling, kunnen we gezamenlijk de motorische ontwikkeling maximaal stimuleren! <SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1432891175331-0&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/middelburg&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief