Forianne en Roy zijn trots op hun nieuwe zaak. FOTO MARIELJA TEN BRUGGENCATE
Forianne en Roy zijn trots op hun nieuwe zaak. FOTO MARIELJA TEN BRUGGENCATE Foto: Marielja ten Bruggencate

Fromagerie Forianne in Middelburg heeft nu een lunchroom

Door: Britta Janssen Bedrijvig Nieuws

MIDDELBURG – Fromagerie Forianne opent vandaag (14 maart) in Middelburg haar deuren op een nieuwe locatie, schuin tegenover de vertrouwde plaats op het hoekje van het Damplein. De kaasspeciaalzaak is uitgebreid met een lunchroom waar de bekende belegde broodjes met een heerlijk kopje koffie of thee genuttigd kunnen worden. 

In 1998 kochten Roy en Forianne Magnus de kaasspeciaalzaak op het Damplein. Het koppel was nog jong, twintig jaar, en beiden waren we opgeleid tot kok. De kaaswinkel kwam op hun pad en ze zagen er wel een uitdaging in. Ze verdiepten zich in de herkomst van de kazen in de winkel. "Het was hard werken om het vertrouwen te winnen van de klanten en van de leveranciers. Maar we zetten door en op 1 mei 2018 bestaan we alweer twintig jaar," vertelt Roy. 

Assortiment

Fromagerie Forianne heeft een assortiment van circa 65 buitenlands en 55 Hollandse kazen, waarvan Roy en Foriannealles afweten. Naast de kazen heeft Fromagerie Forianne ook vleeswaren, noten, zuidvruchten, tapas en wijn. Allen bijpassend bij het brede kaasassortiment. 

In 2003 besloten Roy en Forianne belegde broodjes te gaan verkopen. Dat werd een groot succes. "We hebben alle ingrediënten in huis. Het aantal variaties is bijna eindeloos met zoveel kaas, Belgische salades, vleeswaren en groentjes," vertelt Forianne. "Welke combinatie iemand ook verzint, alles is mogelijk." 

Kwaliteit

Omdat Forianne en Roy kwaliteit zo belangrijk vinden, kiezen ze met zorg hun leveranciers.  "We hebben alleen waren van topkwaliteit. Dat onderscheidt ons van de supermarkt," zegt Roy. De keuze voor koffie en thee voor de lunchroom is met evenveel zorg gemaakt. "Het opschuimen van melk is nog niet zo gemakkelijk, maar we krijgen het wel onder de knie. Gelukkig krijgen we hulp van collega-ondernemers die al ervaring hebben met koffie serveren. Ook krijgen we veel hulp van familie en vrienden. Daar zijn we heel dankbaar voor. We vinden het zo leuk om dit erbij te gaan doen," zegt Forianne met een stralende lach. 

Tapasplank

Een andere service die de kaasspeciaalzaak biedt is de tapasplank. Sfeervolle olijfhouten tapasplanken worden belegd met alle lekkernijen die de klant wenst. "We maken de plank mooi op en bezorgen desgewenst bij de mensen thuis. Ideaal voor een verjaardag, want je hoeft alleen maar de folie te verwijderen en je kunt je gasten iets heerlijks serveren, zonder in de keuken te moeten staan." 

Terras

De 'nieuwe' locatie is een pand uit omstreeks 1720. Oude elementen zijn zo goed mogelijk bewaard en verwerkt in de verbouw. De lunchroom is een gezellige plek om even een broodje te eten en een kopje koffie of thee te drinken. Vanuit de lunchroom en vanaf het terras aan de achterkant van de zaak heb je een unieke kijk op de Lange Jan. "Dit is een bijzonder plekje in Middelburg," zegt Roy. "En dat willen we graag met onze klanten delen."

BIJDRAGE MARIELJA TEN BRUGGENCATE



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief