Dennis Willems kookt met de natuur.
Dennis Willems kookt met de natuur. Foto: Marielja ten Bruggencate

Zeeuwse producten in nieuw Koudekerks restaurant Morille

Door: Britta Janssen Bedrijvig Nieuws

KOUDEKERKE – Woensdag opent restaurant Morille in Koudekerke haar deuren. Chef-kok en eigenaar Dennis Willems zet Zeeland letterlijk op de kaart, want de culinaire gerechten zijn gemaakt van Zeeuwse producten. “Bij Morille maken we gastronomie toegankelijk voor een breed publiek. Supergoed en geen fratsen”, zegt Dennis.


Restaurant Morille zit in het pand van het bekende La Bonne Auberge. Dennis en Maaike Willems hebben de zaak van Bert Stroomer overgenomen en een geheel nieuwe look gegeven. Zowel de kaart als het interieur is veranderd: modern, met een rustige en natuurlijke uitstraling.

Benieuwd

Als dertienjarige jongen mocht Dennis ijs scheppen in een Chinees restaurant. “Ik lustte als kind alles en was altijd al benieuwd naar bijzondere dingen. Ik leerde steeds meer over koken en ontdekte dat er meer bij komt kijken dan in eerste instantie lijkt.”

Hij heeft in verschillende keukens, in zowel binnen- als buitenland gewerkt. Met al zijn kennis en ervaring ontwikkelde hij een eigen stijl. “Ik werk graag op de Scandinavische manier, met alle producten uit de regio. Ik vind het niet nodig om zalm uit IJsland te laten komen, als we in de Zeeuwse wateren ook heerlijke vis hebben. Hetzelfde geldt voor vlees en wild. Ik gebruik liever iets uit de regio dan dat het van ver moet komen.”

Wildplukken

Zijn keuze voor streekproducten komt voort uit zijn liefde voor de natuur. Al wandelend leerde hij meer en meer wilde planten, kruiden en paddenstoelen kennen. “Sinds mijn zestiende doe ik aan wildplukken en de morille is mijn favoriete vondst. Met respect voor de natuur pluk ik wat ik kan gebruiken, maar ik zal nooit alles meenemen, want dan stopt de groei.” Naast de wildpluk die gebruikt wordt voor de gerechten, verbouwen Dennis en Maaike groenten, kruiden en eetbare bloemen in hun eigen moestuin. “Zeeland is een provincie met een rijke flora en fauna, we kunnen er alle kanten mee op.”

Morille tasting menu

De menukaart bestaat uit negen verschillende gerechtjes, die à la carte te bestellen zijn. Ook is er een ‘Morille tasting menu’ samengesteld, waarmee de gasten in acht gangen alle kwaliteiten van de keuken kunnen ervaren. Naast chef-kok Dennis staat Damy Schreiner in de keuken als sous-chef. Jenny Schreiner is sommelier en gastvrouw. “Alle gasten krijgen in februari ons huisaperitief gratis aangeboden om te proosten op onze opening”, vertelt Dennis. In de week van Valentijnsdag, van 12 tot en met 16 februari, is er een speciaal Valentijnsarrangement, met keuze uit vijf of zes gangen.

Opening

De Veerse burgemeester Rob van der Zwaag en voormalig eigenaar Bert Stroomer openen het restaurant woensdag (30 januari) officieel. “Bert is het gezicht van La Bonne Auberge, een restaurant dat iedere Koudekerkenaar kent. Bert heeft ons onwijs goed geholpen en we zijn heel blij dat hij altijd voor ons klaar staat.” Restaurant Morille is vanaf 1 februari van dinsdag tot en met zaterdag geopend voor het diner. Lunchen of dineren met een gezelschap kan op aanvraag.

Reserveren? Mail naar info@restaurantmorille.nl of bel 0118-855543.

BIJDRAGE MARIELJA TEN BRUGGENCATE



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief