Adrian, Janis en Julian (vlnr) van Slagerij Wisse.
Adrian, Janis en Julian (vlnr) van Slagerij Wisse.

Het is moeilijk kiezen bij Slagerij Wisse

Door: Britta Janssen Bedrijvig Nieuws

MELISKERKE - Slagerij Wisse in Meliskerke biedt een uitzonderlijk breed assortiment. "We geven onze klanten graag de keus", vertelt eigenaar Janis Wisse. Hij is een ambachtelijke slager die alle kneepjes van het vak beheerst en daardoor liggen de toonbanken vol met specialiteiten. "Dat wij heel veel producten zelf kunnen maken, is een van de mooie aspecten van ons vak."

De winkel van Slagerij Wisse is in 1926 geopend en bestaat daarmee al bijna een eeuw. De geschiedenis van het familiebedrijf voert zelfs nog verder terug, omdat de Wisses al in 1891 begonnen met huisslachtingen. Janis Wisse bestiert de zaak met zijn twee zoons, Adrian en Julian, als vierde en vijfde generatie.

Zeeuws
De lange geschiedenis van Slagerij Wisse kent vele vernieuwingen en nog steeds ontwikkelt de zaak en het personeel zich. Zo is er steeds meer aandacht voor lokale specialiteiten, gemaksproducten en online bestellingen. Slagerij Wisse verkoopt bijvoorbeeld Zeeuws rund- en lamsvlees en het varkensvlees komt van de Elckerlijc Farm, net over de Belgische grens. "Dat zijn prachtige varkens die voor mooi, stevig vlees zorgen. De smaak en kwaliteit is heel goed. We zijn er een paar keer gaan kijken en ook het dierenwelzijn is er goed op orde." Ook het rundvee komt altijd van hetzelfde bedrijf. "Daardoor hebben we een constante kwaliteit in huis."
Veel klanten komen naar Slagerij Wisse voor de ambachtelijke producten van vroeger. "Zoals echte boeren leverworst, procureur, boerenham, droge worst, Zeeuws spek en heerlijke ambachtelijke ham."

Makkelijk
De slagerij biedt een breed assortiment aan zelfbereide gerechten, zoals lasagne en jachtschotel. Maar ook bijvoorbeeld tapas, salades, borrelhapjes, buffetten en gourmetschotels maakt Slagerij Wisse klaar.
Daarnaast kunt u er terecht voor een mooi stukje...kaas. "We verkopen Weydeland-kaas. Dat is van goede kwaliteit en dat proeven de mensen, want we verkopen het vaak."

Dry-aged
Van de grote variëteit aan vleeswaren maakt het team van Slagerij Wisse maar liefst tachtig procent zelf. De slagerij heeft een ambachtelijke worstmakerij. "Je kunt iedere keer bijvoorbeeld dezelfde grillworst kiezen, maar we hebben vier soorten voor wie eens wil afwisselen", lacht Janis Wisse. Wat ook de aandacht trekt in de zaak is het assortiment 'dry-aged' - gedroogde - specialiteiten. "Dit bieden we sinds dit jaar aan en klanten zijn er enthousiast over. Het rundvlees is goed vet, zodat het tijdens het drogen, dat vier weken duurt, lekker sappig blijft." Er is onder meer dry-aged rib-eye te koop, maar ook entrecote. Nieuw is de dry-aged-burger met zeekraal. Die weegt twee ons, dus daarvan kun je ook best met z'n tweeën eten."

Sparen
Het team van Slagerij Wisse bedankt trouwe klanten via het spaarsysteem Piggy. Bij iedere euro krijgt de klant een punt en die punten kunnen opgespaard worden voor mooie beloningen.

Parkeren
Parkeren bij Slagerij Wisse is geen probleem. Er is genoeg parkeergelegenheid voor auto's en het parkeren is gratis.Meer informatie

Kijk voor meer informatie op www.slagerij-wisse.nl.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief