Eigenaar André van der Hoofd bij zijn PLUS.
Eigenaar André van der Hoofd bij zijn PLUS. Foto: Marijn Riemens

PLUS opent nieuwe supermarkt in Seroos

Door: Sandra Broosus Bedrijvig Nieuws

SEROOSKERKE – Na een grondige renovatie van twee weken heeft Serooskerke een nieuwe supermarkt. De voormalige EMTÉ is omgevormd tot PLUS en opent op woensdag 13 november haar deuren aan de Herdershof. Kom een kijkje nemen in de winkel en doe je voordeel met een uitgebreider assortiment aan boodschappen. “Alles wat je nodig hebt, vind je bij PLUS”, vertelt eigenaar André van der Hoofd.

De officiële opening van de nieuwe winkel vindt woensdag plaats om 9.00 uur en belooft feestelijk te worden. “We gaan het groots aanpakken. Onze twee kleinkinderen mogen de lintjes bij opening doorknippen. Daarna mogen bezoekers de nieuwe winkel bewonderen. Voor de jongste inwoners van Serooskerke is er ’s middags op de parkeerplaats bij de winkel een speciaal kinderprogramma te volgen”, vertelt André van der Hoofd. Hij is samen met zijn vrouw de eigenaar van de nieuwe supermarkt. “Het leuke is dat wij op dezelfde dag openen als zes jaar geleden. Toen openden we de EMTÉ en nu maken we een start als PLUS.’’

Glutenvrij

De familie Van der Hoofd is blij met de nieuwe zaak. ‘’PLUS heeft in onze ogen veel toekomst. Vergeleken met de EMTÉ is er veel veranderd. Het assortiment is groter dan in de vorige supermarkt, we verkopen nu bijvoorbeeld veel meer glutenvrije- en fairtrade producten, zoals glutenvrij brood en koffie van Max Havelaar. Verder liggen onze schappen vol met varkensvlees van Beter Leven en andere mooie producten. PLUS Serooskerke is één van de weinige winkels in Zeeland die dit vlees verkoopt. De smaak van het vlees is veel lekkerder dan het vlees van gefokte dieren. De consument proeft dat verschil meteen.’’

Laagblijvers

Klantbeleving en voordeligheid kenmerken de nieuwe supermarkt eveneens. “Mensen zien nu bijvoorbeeld hoe het personeel in de bakkerij de broodjes vers afbakt”, vervolgt André. “Daarnaast hanteren we voor een aantal producten altijd een lage prijs. Dit zijn de zogenaamde laagblijvers. PLUS is dus echt voordelig voor de klant.”

Energieneutraal

Het pand van de supermarkt is ook ‘nieuw’. Het bevindt zich nog op dezelfde plek, maar zowel de binnen- als buitenkant van het gebouw onderging een make-over. Boven de winkeldeuren prijkt het PLUS-logo en de deurposten hebben een nieuwe kleur verf. De binnenkant van de winkel ziet er ook heel anders uit. De vitrines en koelkasten zijn helemaal nieuw. De restwarmte van de koeling verwarmt de vloer, die ook vernieuwd is. LED-verlichting is eveneens aanwezig in het pand. “We zijn op bijna alle fronten energieneutraal.” De trotse familie Van der Hoofd en de medewerkers zijn klaar voor de toekomst met deze moderne nieuwe PLUS-winkel. Zij hopen dan ook veel bezoekers in de supermarkt te begroeten. “De klanten vinden bij ons alles wat ze nodig hebben aan boodschappen.”

Openingstijden

De openingstijden van de supermarkt blijven ongewijzigd. PLUS is iedere maandag tot en met woensdag van 8.00 uur tot 18.00 uur open. Winkelbezoekers kunnen op donderdag en vrijdag tussen 8.00 uur en 20.00 uur hun boodschappen halen. De supermarkt is op zaterdag tussen 8.00 uur en 17.00 uur geopend.

BIJDRAGE MARIJN RIEMENS



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief