Fynn van de Vrande is leerling-kok bij De Boekanier.
Fynn van de Vrande is leerling-kok bij De Boekanier. (Foto: Picasa)

Ambachtelijk genieten bij De Boekanier

  Bedrijvig Nieuws

VROUWENPOLDER - Bij hotel café restaurant De Boekanier in Vrouwenpolder kunt u terecht voor verschillende sfeervolle gelegenheden. Voor zowel aangename overnachtingen en feestelijke diners als een hapje en drankje aan de bar of op het terras bent u welkom aan de Dorpsdijk. Het brede aanbod van De Boekanier maakt het ook een interessant adres om horeca-ervaring op te doen. "We werken met veel jonge mensen", vertelt mede-eigenaar Anthon van de Giessen.


De Boekanier is opgericht door Leen en Addy van de Giessen en inmiddels overgenomen door zoon Anthon, zijn dochter Joyce en haar man Björn. "Mijn zus en zwager hebben de hotelschool gedaan en ik ben kok", vertelt Anthon. "Ik sta hier al twintig jaar in de keuken en ben vijftien jaar mede-eigenaar."

Leerling-kok

Het restaurant heeft een klassieke inslag. "We maken bijna alles zelf. Daardoor kunnen leerlingen hier veel ervaring opdoen en echt het ambacht leren." Dat beaamt Fynn van de Vrande (17), eerstejaars aan de koksopleiding van de hotelschool in Bergen op Zoom en leerling bij De Boekanier. "Ik leer hier iedere dag veel nieuwe dingen. Zo heb ik al een hert uitgebeend om er biefstuk van te maken en verschillende soepen bereid." Fynn wil graag kok worden. "Ik vind het leuk om van een product een mooi gerecht te maken waarvan gasten genieten."

Jong

Jongeren die de horeca willen ontdekken kunnen in allerlei functies aan de slag bij De Boekanier. "We hebben een jong team en een goede mix van volwassenen die het vak beheersen en jongeren die de horeca willen leren kennen", vertelt Anthon. "Als leerbedrijf geven wij de jongeren best wat verantwoordelijkheid. Ze mogen niet alleen meekijken, maar het vak ook uitoefenen. Met jongeren werken is gezellig, maar ook leerzaam, want ze hebben soms een nieuwe kijken op zaken."

Feestdagen

Met de feestdagen in het vooruitzicht komt er ook bijzondere leerstof aan voor de jonge medewerkers. "Op eerste en tweede kerstdag bieden we een luxe à la carte-diner aan met extra feestelijk gerechten, zoals luxe groenten of bijvoorbeeld gekonfijte eendenbout. Die techniek toepassen is ook een mooie ervaring voor leerlingen."

Kijk voor meer informatie op www.boekanier.nl.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714918470&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/middelburg&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>